Nye vrinsk i rideklub

Et besøg i Ørsted Rideklub af borgmester Jan Petersen og udvalgsformand Lars Møller gav håb for fremtiden

Artiklens øverste billede
F.v. udvalgsformand Lars Møller, Peter Tvilum, borgmester Jan Petersen, Jørgen Vandbæk, Sussi Østenberg, Glenn Espensen og Lars Pedersen.

"Vi tror, den er reddet nu", lyder det fra en lettet Anette Ladefoged, medlem af den kommende bestyrelse i Ørsted Rideklub.
Borgmester Jan Petersen og Lars Møller, formand for udvalget for kultur og udvikling, var fredag i forrige uge ude og kigge på faciliteterne i rideklubben og snakke med nogle af folkene bag. De kunne godt se, at bygningerne trænger til renovering, og klubben behøver en ny ridehal, men de gav udtryk for at det er et sted med muligheder.

Ridecentret i vest

De to politikere understregede også, at det ligger fast at Ørsted Rideklub er den vestlige pol i den struktur, der tidligere er blevet besluttet med et ridecenter i øst og ét i vest.
Status er, at kultur- og udviklingsudvalget har vedtaget at afsætte penge til opførelse af en ny ridehal og renovering af staldfaciliteter. Der mangler kun en endelig godkendelse fra økonomiudvalget og kommunalbestyrelsen. Anette Ladefoged håber, at begge instanser vil sige ja ved møderne i oktober, og at byggeriet så kan starte hurtigt derefter.

Bestyrelsen gik af

Det vil give fremdrift og goodwill for klubben, der ellers har været hårdt ramt af økonomien de senere år. Faktisk så alvorligt, at den gamle bestyrelse gik af med den begrundelse, at man ikke kunne tage ansvar for økonomien mere.
Der er dog blevet valgt nye folk, der er klar til at indtræde i en ny bestyrelse, når tingene begynder at rette sig, der er blevet nedsat diverse udvalg og der er blevet udarbejdet et budget Derfor er der også store forhåbninger til det kommunale tilskud.
"Nu vil vi i gang. vi vil have fat i flere kvalificerede undervisere, etablere frivillige netværk, have fat i frivillige der har lyst til at give en hånd med praktiske opgaver og i forbindelse med arrangementer. Ja, i det hele taget skabe liv og aktiviteter på stedet," lyder det fra Anette Ladefoged.
En aktivitetskalender er også under udarbejdelse. Der har netop været arbejdsweekend i klubben, og det bliver nok ikke sidste gang, der vil være brug for frivillige hænder, mener Anette Ladefoged.

Lukningstruet

Hun fortæller, at de ringe faciliteter har skylden for medlemsfrafald og dermed støt faldende indtægter. Ved generalforsamlingen i juli valgte den gamle bestyrelse som nævnt at trække sig.
22. august blev der kaldt ind til møde for at forsøge at redde ridesklubbens eksistens. Det gav troen på fremtiden tilbage, idet mange interesserede mødte op med løfte om at ville bidrage med frivilligt arbejde. Til mødet kom også flere måske kommende politikere i Nord Djurs der gerne ville støtte de mange gode muligheder og initiativer for at bevare Ørsted Rideskole og dermed et fritidstilbud i Ørsted.

Kommer på dagsordenen

Lars Møller understreger, at kultur- og udviklingsudvalget i hele forløbet har haft velvilje overfor Ørsted Rideklub. Man har blot villet have vished for, at den også var bæredygtig og bad derfor forvaltningen skaffe fakta desangående. I og med at der er dannet folk til en kommende bestyrelse og diverse udvalg samt indsendt budget er hele kultur- og udviklingsudvalget indstillet på at frigive de 1,5 mio. kroner til en ridehal, siger han. Han regner med, at rideklubben derudover vil få 100.000 kroner til renovering fra kommunens renoveringspulje i 2014.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.