Hørning hallens skæbne stadig uvis

Udvalgsmedlemmer skal i tænkeboks før de kan tage stilling til, hvordan en fremtidig hal skal finansieres

Artiklens øverste billede
Hørning Hallens fremtid er stadig uvis.

Det er stadig uvist, hvad der skal ske med den fremtidige hal i Hørning. Ved et møde i Kultur- og Sundhedsudvalget i sidste uge, var Hørning Hallen på dagsordnen, og her håbede formanden for Hørning Hallen, Lars Jørgensen, at få en afklaring på, hvordan den pladsmangel, som hallen lige nu har store problemer med, bliver løst i fremtiden.
Skanderborg Kommune har allerede afsat fire millioner i 2014 og fire millioner året efter til en ny hal, men det er ikke nok. Ifølge formanden for Hørning Hallen skal der bruges 12 millioner for at være sikker på, at projektet bliver til noget.
"Vi blev positivt modtaget, men der er ikke kommet nogen afklaring på om vi får de ekstra penge, så vi kan bygge hallen med fuld kælder. Det kunne selvfølgelig have været rart at få et svar på stedet, men vi føler at der var en rigtig god dialog. Vi vil bare gerne i gang, så tiden ikke løber fra os," fortæller han.
Ved mødet præsenterede formanden og folkene bag hallen et ideoplæg til, hvordan den fremtidige hal skal bygges, så den er klar til fremtidens endnu større pladsproblemer, som formanden spår er uundgåelige på grund af det stigende børnetal og befolkningstilvæksten i byen.
Hvis Skanderborg Kommune ikke vil bevillige flere penge til Hørning Hallen, præsenterede formanden i ideoplægget en alternativ måde at finansiere den sidste del af projektet. Det skal ske ved at optage et banklån, som bliver betalt tilbage med driftsmidler, som hallen løbende får af kommunen. Men da Hørning Hallen er en selvejende institution, skal folkene bag derfor have kommunens og Civilstyrelsens accept til at kunne låne flere penge.

Ingen penge

Men Lars Jørgensen og de andre folk bag ideoplægget til den nye hal må væbne sig med tålmodighed, mens de lokale byrådsmedlemmer går i tænkeboks.
"Vi er i gang med seks forskellige haller i henholdsvis Ry, Låsby, Veng, Galten, Stjær og Hørning. Alle seks steder er der flere ønsker, end der er budget til. I forhold til den nye hal i Hørning er der et merforbrug på fire millioner kroner og dem har vi ikke. Derfor er vi nødt til at se på, hvordan hallen så kan finansieres. Jeg synes, at det er et rigtig fint forslag, som folkene bag hallen kommer med, og det er godt tænkt, men det ændrer jo ikke ved, at pengene ikke er til rådighed," forklarer formanden for Kultur- og Sundhedsudvalget, Jens Grønlund.
Han fortæller, at udvalget nu har bedt kommunens administration om at undersøge mulighederne til ideoplæggets alternative finansieringsforslag.
"Vi nødt til at se nærmere på, og overveje hvilke konsekvenser, det vil få, hvis vi giver grønt lys til at en selvejende institution, får den mulighed for at låne penge," forklarer Jens Grønlund (V).
Udvalgsformanden håber at resultatet er klar til det næste udvalgsmøde, der finder sted i starten af oktober.

Lokal opbakning

Imens arbejder Lars Jørgensen og folkene bag Hørning Hallen videre med, at få de andre lokale idrætsforeninger og det lokale erhvervsliv til at bakke op om den nye hal.
"Vi håber på mere synlig opbakning, så vi kan få politikerne op af stolene, og så venter vi på afgørelsen og om vi kan låne de ekstra penge. Men vi planlægger vores arbejde i at vi får en hal, for vi har jo fået en bevilling. Spørgsmålet er, om det bliver en hal med en fuld kælder. Hvis vi ikke får det, forstærkes vores pladsproblemer, og det vil give os nogle udfordringer, men det må vi tage stilling til, når vi ved mere," siger han.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.