Samarbejdsklub kritiserer FC Djurslands cheftræner

Det faldt ikke i god jord, at Aastrup-Hammelev fik forbud mod at bruge målmand Christian Rygaard i tirsdagens Serie 3-kamp mod Rougsø af FC Djurslands cheftræner Brian Engelund

Artiklens øverste billede
Cheftræner i FC Djursland Brian Engelund (th) har forståelse for træneduoen i Aastrup-Hammelev og deres frustrationer, men han pointerer også, at han har handlet efter de retningslinier og det hieraki, der er aftalt samarbejdsklubberne imellem.

Aastrup-Hammelevs trænerduo, Kim Busse og Jacob Steensgaard, er utilfredse med, at de mandag aften fik besked på, at de ikke måtte bruge den sædvanlige førsteholdsmålmand Christian Rygaard i tirsdagens hjemmekamp mod Rougsø FF i Serie 3.

Cheftræner hos FC Djursland Brian Engelund sagde nej til, at Christian Rygaard kunne vogte målet, fordi han skal disponere over det unge målmandstalent i de kommende kampe i Danmarksserien, fordi det normale førstevalg Jesper Kroer Pedersen, der måtte udgå i weekendens kamp mod FC Skanderborg med en fodskade, kan se frem til en pause.

"Christian Rygaard ville fortsat have været spilleberettiget for FC Djursland i weekenden, og jeg finder det meget underligt, at man i et såkaldt samarbejde ikke er i stand til at hjælpe hinanden og være lidt mere fleksible i sådanne situationer," siger Aastrup-Hammelevs Jacob Steensgaard. 

Jacob Steensgaard, den ene halvdel af trænerduoen i Aastrup-Hammelev, savner forståelse hos Brian Engelund for, at han fortsat kunne disponere over Christian Rygaard på lørdag, selv om Rygaard spillede en kamp i Serie 3 tirsdag aften. "Manglende fleksibilitet," siger Steensgaard.

Sådan er hierakiet

Brian Engelund har stor forståelse for, at det skabte frustration hos trænerteamet i Aastrup-Hammelev, at han nedlagde veto mod, at de benyttede Christian Rygaard.

"Det har jeg da forståelse for, men situationen er den, at jeg er ansat til at træne FC Djursland, som fungerer som førstehold i det samarbejde, der er aftalt mellem seks lokale klubber, blandt andet Aastrup-Hammelev, om at have et overbygningshold," siger Brian Engelund.

"Overbygningsholdet FC Djursland er jo førsteholdet i de seks klubber, som er med i samarbejdet, medens de respektive klubbers førstehold alle fungerer som andethold. Derfor har jeg bare gjort, hvad enhver førsteholdstræner har ret til at gøre, at jeg kan hente en spiller op fra andet- til førsteholdet, i dette tilfælde Aastrup-Hammelevs målmand, som i øvrigt allerede er en del af truppen i FC Djursland. Sådan fungerer hierakiet, og man kunne med rette kritisere mig for ikke at passe mit arbejde, hvis jeg ikke handlede, som jeg har gjort."

Aastrup-Hammelevs kritik af, at de ikke kunne benytte Christian Rygaard tirsdag aften, selv om han samtidig ville være spilleberettiget for FC Djursland på lørdag, forstår Brian Engelund ikke.

"I den situation, som vi er i nu med Jesper Kroer skadet, er jeg nødt til at sige, at min andenmålmand ikke trænger til hverken kamptræning på et andethold eller skal udsættes for nogen risiko for at blive skadet, fordi vi skal bruge ham på lørdag."

Havde foretrukket intern afklaring

Brian Engelund er skuffet over, at Aastrup-Hammelev er gået ud i offentligheden med kritikken.

"Jeg har normalt en god dialog med trænerne, og jeg havde foretrukket, at vi havde klaret det her internt," siger Engelund.

Han understreger, at alle seks klubber i samarbejdet har forpligtet sig til, at FC Djurslands cheftræner til enhver tid kan bruge samarbejdsklubbernes bedste spillere, hvis han har behov for det.

"Hvis jeg vil bruge en spiller fra Kolind, Østdjurs, Grenaa IF, Stenvad, Grenaa FC eller Aastrup-Hammelev, kan klubberne ikke nægte mig det, men spilleren har naturligvis ret til at sige til mig, at han ikke ønsker at spille for førsteholdet, overbygningsholdet i FC Djursland, men det er spillerens egen beslutning, ikke klubbens."

 

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.