Håndboldafdelingen i IF Midtdjurs tæt på ny struktur

Artiklens øverste billede
IFM Håndbold indfører en ny struktur, hvis medlemmerne siger ja på generalforsamlingen 24. februar. Den ny struktur lægger op til, at forældre og medlemmer skal engagere sig i foreningens drift.

En bestyrelse bestående af en formand, en kasserer og en sportschef skal fremover gøre det ud for bestyrelsen i håndboldafdelingen i IF Midtdjurs, hvis medlemmerne på generalforsamlingen onsdag 24. februar siger ja til en ny ledelsesstruktur.

Den siddende bestyrelse vil fremlægge og gøre rede for den ny struktur, før den egentlige generalforsamling begynder, fordi medlemmernes stillingtagen naturligvis får konsekvenser for det videre forløb.

Kompetencegrupper

I et forsøg på at engagere ældre medlemmer og ikke mindst forældrene til klubbens ungdomsspillere lægger den ny struktur op til, at der skal være en række såkaldte kompetencegrupper, der skal klare de opgaver som en hverdag i en håndboldklub er så rig på. I oplæget nævner bestyrelsen følgende hovedområder: cafeteria - socialt klubliv - sponsorgruppe - sportsudvalg - turnering/stævneudvalg.

Grupperne refererer til ledelsen og skal have et nik herfra hver gang, de søsætter en idé eller et projekt, der har afgørende økonomisk betydning, men ellers er det meningen, at grupperne har frie hænder til at udføre deres arbejde.

Mangler to til bestyrelsen

Fra den nuværende bestyrelse er det kun formand Niels Broni, der har meldt ud, at han godt vil fortsætte - enten som formand eller kasserer. Anette Broni vil gerne være tovholder i en af kompetencegrupperne, medens Kirsten Nielsen og Marc Enøe vil bruge tiden på trænergerningen og deres eget håndboldspil. Næstformand Morten Jacobsen er endnu ikke afklaret.

"Jeg ved godt, det er sagt mange gange før, men jeg appellerer denne gang virkelig til, at der er medlemmer og forældre som vil påtage sig en opgave i enten bestyrelsen eller en af grupperne," lyder det fra Niels Broni, der personligt har været i kontakt med mange medlemmer og forældre i den seneste tid.

"Jeg vil ikke sige, at jeg har fået overvældende respons, men den ny struktur indebærer, at det ikke længere skal være Tordenskjolds soldater, der driver håndboldafdelingen, så jeg håber, at mange vil byde sig til."

Økonomien i bedring

Håndboldafdelingens betændte økonomi er i bedring. Et underskud i størrelsesordenen 13 - 14.000 kroner i 2009 er faktisk et udtryk for, at afdelingen både har skåret i udgifterne og hævet indtægtsgrundlaget. Særligt har det givet pote at sætte sponsorarbejdet i system.
Håndboldafdelingen har også en solid stødpude i form af en egenkapital på ca. 90.000 kr.

"Vi skal i løbet af de kommende to år have skabt det grundlag, der gør, at håndboldafdelingens økonomi kan hvile i sig selv," siger Niels Broni.

Ikke mindst set i lyset af, at håndbolden mister den nuværende årlige indtægt fra driften af Midtdjurshallens cafeteria, ca. 30-40.000 kroner, når/hvis IF Midtdjurs bliver enige med Syddjurs Kommune om at overtage ansvaret for den kommunale hal, der hermed omdannes til en selvejende institution.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.