Seriefodbold: Dennis Holdgaard går i gang med sin sidste sæson i hjerteklubben Vivild IF

Den seriøse Vivild cheftræner og klubben er enige om at stoppe samarbejdet, når den nuværende kontrakt udløber ved årsskiftet

Artiklens øverste billede
Cheftræner Dennis Holdgaard (yderst th.) sammen med nogle af sine spillere og Jeppe Friis, Djurslands Bank (yderst tv.), fortsætter gerne trænergerningen i en anden klub, når han stopper i Vivild IF ved årsskiftet. Foto: Lars Norman Thomsen

Vivild IF skal have ny cheftræner til klubbens bedste seniorspillere fra det kommende årsskifte.

Den nuværende, Dennis Holdgaard, stopper, når sidste turneringskamp er færdigspillet i efteråret.

"Det er helt udramatisk," understreger Dennis Holdgaard.

"Klubben og jeg har haft en fornuftig dialog om tingene, og begge parter er enige om, at der skal nye øjne til."

Når den kommende sæson er færdigspillet, vil Dennis Holdgaard have haft styrepinden i Vivild i tre år, og det har bekommet ham vel.

"Men tre år er passende, for der sker selvfølgelig det i sådan et forløb, at træner og spillere kommer meget tæt på hinanden, og det er fint, men man skal også være ærlig med sig selv og afgøre, om der er basis for yderligere et år rent motivationsmæssigt. Det har vi vurderet, at det er der nok ikke," siger Dennis Holdgaard.

Fuld skrue i efteråret

Dennis Holdgaard er mere end indstillet på at få sluttet godt af i Vivild, som er hans hjerteklub. Det er her, at han som seniorspiller selv har fejret store triumfer og har nydt at være en del af den helt særlige klubkultur, som mange naboklubber misunder Vivild.

I de hidtidige fem sæsoner har cheftrænereren oplevet to oprykninger og to nedrykninger med førsteholdet.

Derfor var det altafgørende, at foråret 2018 blev brugt til at få stoppet elevatoren. Det lykkedes til fulde med en godkendt andenplads i Serie 1, som med lidt held og mere dygtighed i slutfasen var blevet konverteret til en placering som duks og dermed oprykning til Jyllandsserien.

"Vi havde på forhånd meldt ud, at sæsonen handlede om at stabilisere os i Serie 1, og det er også målsætningen for efteråret. Vi vurderer, at vi nu har et hold, der spillemæssigt og med hensyn til modenhed har format til at ligge placeret i den bedste halvdel af Serie 1, så må vi tage den derfra," siger Dennis Holdgaard, der godt har bemærket, at andre klubber i Serie 1 på diverse platforme udnævner Vivild til favoritter til oprykning til Jyllandsserien.

"Det er fint, at de har bemærket, at der bliver spillet god fodbold i Vivild, men det betyder så også modsat, at vi nu ikke som i foråret får fordel af, at enkelte hold måske undervurderer os."

Spørgsmålstegn ved Borup

Vivild havde håbet på, at klubbens tidligere ungdomsspiller, Magnus Glinvad Kristensen, nu ville være til rådighed efter en række år i Viborg i forbindelse med studier, hvor det også er blevet til kampe i Danmarksserien hos Viborg FF.

Det bliver imidlertid ikke til noget.

"Magnus har fortalt mig, at han indtil videre bliver boende i Viborg, fordi han har sit netværk her," siger Dennis Holdgaard.

Det er heller ikke afgjort, om midtbaneregissøren Henrik Borup fortsætter i Vivild.

"Henrik er kommet ind på fysioterapeutuddannelsen i Aalborg, men han ved endnu ikke, hvor han bosætter sig. Vi har aftalt, at han træner med i denne uge, men vi håber meget, at vi kan råde over ham i efteråret."

Tre spillere, der primært har spillet på andetholdet i foråret, er ikke til rådighed i den kommende sæson. Christian Basballe er skiftet til lokalrivalerne Nørager, mens både Nikolaj Hougaard og Christian Lintrup er taget på dannelsesrejse i udlandet.

Frederik Espensen skal læse til lærer i Silkeborg, men fortsætter i Vivild. Det samme gælder Peter Ungstrup, der flytter med kæresten til Aalborg.

Den mangeårige førsteholdsspiller Frederik Bjerregaard træner med igen efter endt studietid i Aalborg ligesom langtidsskadede (knæoperation) Lauge Feldskov Andersen træner på vågeblus.

Ham forventer Dennis Holdgaard at give en blød opstart, så turneringskampe måske slet ikke bliver aktuelt for den dygtige stopper i efteråret.

5-1 over Nørager

Under den netop afviklede sommerfest i Vivild tørnede hjemmeholdet og Nørager (Serie 3) sammen på fodboldbanen.

Det resulterede i en sikker 5-1 sejr til Vivild.

Under sommerfesten havde Dennis Holdgaard også dekreteret træning lørdag formiddag, og det bragte ikke ligefrem træneren i top på popularitetsbarometret.

"Flere gryntede lidt over, at de skulle træne under sommerfesten, men som jeg forklarede dem, så var det blot for at vedligeholde deres fysiske form i en uge, hvor de fleste nok fik drukket ekstra meget af de våde varer," smiler Dennis Holdgaard.

Der dukkede 20 spillere op til træningsseancen.

Vivilds førstehold i Serie 1 starter turneringen fredag 17. august med en hjemmekamp mod nyoprykkede Kolind-Perstrup.

Målmandstræner stoppet

Målmandstræner Jacob Kliver er stoppet i Vivild IF, så klubben leder med lys og lygte efter en erstatning.

"Jacob fik en mulighed for at blive målmandstræner i FC Djursland, og det kunne ikke forenes med jobbet i Vivild. Derfor var han nødt til at stoppe," siger Dennis Holdgaard, der ikke har et umiddelbart bud på en erstatning.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.