Stenløse Boldklub og Ølstykke FC arbejder mod fusion

De to førende klubber i Egedal, Stenløse Boldklub og Ølstykke FC, vil på de kommende generalforsamlinger arbejde hen mod fusion - men kun på seniornivau.

Artiklens øverste billede
Ølstykke FC og Stenløse Boldklub er mødtes to gange på klubbernes højeste seniorniveau. Her er det Ølstykke-fans, der hepper, i den seneste kamp.

"Bestyrelserne i Stenløse Boldklub og Ølstykke Fodbold Club af 1918 har drøftet mulighederne  for at fusionere seniorafdelingerne på herre- og damesiden." Det skriver klubberne i en fælles pressemeddelelse tirsdag morgen.
På klubbernes kommende generalforsamlinger den 23. februar 2010 i Ølstykke og den 24. februar 2010 i Stenløse vil bestyrelserne anmode om at få mandat til at fortsætte drøftelserne hen mod en endelig fusion. Denne skal i så fald godkendes på ekstraordinære generalforsamlinger i klubberne.
"To enige bestyrelser har nu set på fordelen ved en eventuel fusion, og er kommet med forslag til vision og mission, organisation, økonomi og sportslig afvikling. Visionen er at sikre bæredygtig fodbold i Egedal Kommune nu og i fremtiden gennem sammenhold, engagement og styrke i alle klubbens fodhold," skriver klubberne.

Større krav

Formand for Stenløse Boldklub, Kim Madsen siger:
”I takt med at kravene til dansk topfodbold øges væsentligt fremover, og i og med at Ølstykke og Stenløse allerede har et fremragende samarbejde om Team Egedal (sammen med SGIF), har vi følt, at nu er tiden inde til at se på en fusion på seniorniveau mellem de to klubber. Vi er fuldt ud klar over, at en sådan beslutning ikke tages let, og det er derfor vigtigt for os at begge klubbers medlemmer involveres aktivt i forløbet. Dette sker naturligt på generalforsamlingerne, men også ved valg af navn, logo og spilledragt som vil komme til afstemning. Hvis vi skal sikre bæredygtig fodbold fremadrettet i Egedal, er et tættere samarbejde mellem de to klubber en nødvendighed”.
Det er meningen, at alle herre- og dameseniorhold i de to klubber samles - for nærværende under arbejdstitlen ’Egedal’. For herrerne vil det betyde, at den fælles klub vil være repræsenteret i alle rækker under DBU og SBU fra 2. Division til Serie 5 med undtagelse af to rækker. Generelt vil bredden og fundamentet i klubben øges, hvor ’Egedal’ alene vil bestå af 160 medlemmer samt 140 medlemmer fra Team Egedal.

Synlige fordele

Steen Andersen, Formand for Ølstykke FC, siger: ”Der er flere synlige fordele ved at fusionere Stenløse og Ølstykke alene på seniorniveau. Først og fremmest sikrer vi, at de to moderklubbers identitet bevares i ungdomsafdelingerne og for oldboys og oldgirls. Ved på seniorsiden at samle kræfterne vil talentarbejdet i klubberne i højere grad kunne målrettes et højt sportsligt niveau ved overgang til seniorspiller. Spillere i Team Egedal vil derfor kunne bibeholdes indenfor kommunens grænser i højere grad. Det vil også betyde, at sponsorinteresser kan samles et sted, at alle de gode frivillige ledere og medhjælpere samt tilskuere kan fokusere og bakke op om en fælles klub. Endeligt vil Egedal Kommune, kunne markedsføre sig som en mere attraktiv kommune med gode sportslige muligheder”.
Bliver der på generalforsamlingerne givet mandat til at arbejde videre hen mod en fusion, er det missionen at være drevet økonomisk ansvarligt til alle tider, at være den foretrukne klub for Egedal Kommunes og omegnens unge talenter og frivillige ledere og medhjælpere, at være et attraktivt sportsligt alternativ til konkurrerende klubber i Nordsjælland og København, samt samle lokalområdets borgere til underholdende og resultatgivende fodbold.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.