Bliv sund med foreningsfitness

Ny forening i Højbjerg-Lyseng holder infomøde i starten af februar

Artiklens øverste billede
Else Najbjerg, formand for Højbjerg-Lyseng Foreningsfitness, foran Lyseng Idrætscenter, hvor foreningen får til huse, når centret står færdigt til september. Den nye forening får 180 kvadratmeter på første sal.

Når Lyseng Idrætscenter, der i øjeblikket er under opførelse, åbner til september, slår en ny forening, Højbjerg-Lyseng Foreningsfitness, samtidig dørene op. Foreningen, der blev stiftet 15. juni 2009 og er godkendt af DGI, er i øjeblikket i gang med at finde instruktører til det foreningsbaserede træningscenter, der får til huse på første sal i det nye idrætscenter.
Her har Højbjerg-Lyseng Foreningsfitness i lighed med andre foreninger i lokalområdet lejet sig ind på 180 kvadratmeter, der skal indrettes med diverse fitnessmaskiner.
"Vi har sammen med en konsulent fra DIF/DGI (Danmarks Idræts-Forbund og Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger), fået lavet en handleplan for, hvordan foreningen skal køre, og hvilke tilbud vi vil tilbyde medlemmerne", fortæller Else Najbjerg, der er formand for Højbjerg-Lyseng Foreningsfitness.
Hun forklarer, at tanken er, at medlemmerne ved hjælp af nøglekort skal kunne komme, som de vil, i træningscentret, der gennem en separat indgang vil være åbent nærmest i døgndrift. Derudover kan der oprettes diverse hold, som medlemmerne kan melde sig til. På tale kan blandt andet komme cirkeltræning, outdoor fitness samt hold målrettet kvinder og ældre.

Ikke konkurrent

Højbjerg-Lyseng Foreningsfitness regner med at skulle bruge 600.000 til 700.000 kroner til maskiner til træningscentret. Foreningen har søgt og fået en lånebevilling på 400.000 kr. af DIF/DGI og håber gennem kaution af den fond, der står bag byggeriet af Højbjerg-Lyseng Foreningsfitness at kunne låne resten af pengene i banken.
"Vi har regnet på det og skal op på 400 til 450 medlemmer i løbet af det første år, hvis det skal løbe rundt. Det betyder, at vi prismæssigt ikke skal adskille os voldsomt fra de andre idrætsforeninger eller de private fitnesscentre", forklarer hun uden dog at ville ind på den konkrete pris.
Else Najbjerg ser ikke Højbjerg-Lyseng Foreningsfitness som en konkurrent til de mange private fitnesscentre.
"Opgørelser fra DIF/DGI viser, at foreningsfitness får fat i andre målgrupper end de private centre. Hos os vil der for eksempel være et maksimum for, hvor mange kilo der kan løftes, og det betyder, at de, der vil pumpe store muskler, ikke vil komme hos os. Vi skal heller ikke have et solarium", beretter hun.
I det hele taget vil træningscentret være baseret på foreningstanken, styret af medlemmerne og drevet af frivillige. Og det er meningen, at der ud over fitness skal være tilbud som fester og foredrag om eksempelvis sundhed.

Søger instruktører

Interesserede kan høre nærmere om Højbjerg-Lyseng Foreningsfitness på et informationsmøde 4. februar klokken 19.30 til 21.30 i barakken ved svømmehallen på Lysengvej 4. Her kan frivillige melde sig som fitnessinstruktører. I alt har Højbjerg-Lyseng Foreningsfitness brug for 15 til 20 instruktører fra 18 år og op.
"Forventningen er, at instruktørerne kan have to vagter på en måned á tre til fire timer og give håndslag på at være tilknyttet træningscentret i en stabil periode på minimum et til to år", fortæller Else Najbjerg.
Til gengæld kvitterer Højbjerg-Lyseng Foreningsfitness med en DIF/DGI 40 timers fitness-instruktøruddannelse, fri træning og efteruddannelse og opbakning fra DGI's fitnessnetværk.
Interesserede kan også rette henvendelse til Else Najbjerg på telefon 26 58 13 80 eller på mail højbjerg-lyseng-infoforeningsfitness.dk. Der er også oprettet en Facebook-gruppe kaldet Fanklub for Højbjerg-Lyseng Foreningsfitness, som der allerede er 21 medlemmer af.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.