TRIF Tennis har været husvilde - men løsning på vej

Tennisspillerne i TRIF glæder sig til at få nye baner. Det gamle anlæg røg på rekordtid, da det første tilløb til udvidelsen af Rønde Idrætscenter med en hal 3 begyndte tidligere på året.

Artiklens øverste billede
I den kommende uge bliver et nyt tennisanlæg anlagt ved Rønde Idrætscenter. Det gamle rødgrusbaner er en saga blot og erstattes spritnye kunststofbaner. Foto: TRIF Tennis

Tennisspillerne i TRIF har været husvilde i denne sæson grundet udvidelsen af Rønde Idrætscenter (RIC) med en hal 3.

Byggeriet skal placeres der, hvor de nuværende rødgrusbaner har ligget siden 1987. Det gør de ikke mere.

»Corona pandemien skubbede rundt på mange ting, også RIC’s mulighed for haludvidelsen. Alt var usikkert også i foråret 2021, så efter aftale med hallen klargjorde vi banerne til sæson 21/22, men sådan skulle det ikke gå, selvom aftalen var, at banerne ikke skulle nedlægges, før de nye var etablerede, så vandt økonomien over aftalerne og efter 14 dage blev tennisbanerne lagt ned, og vi stod med mange nye medlemmer og ingen baner,« forklarer formand Torben Sattrup.

Vi valgte kunststofbanerne, fordi vi så kan sige ja til, at skolerne kan låne banerne, rødgrusbanerne kunne ikke holde til det

Torben Sattrup, formand for TRIF Tennis

Heldigvis stod Mørke IF’s tennisafdeling klar med åbne arme og tilbød deres naboer mulighed for at spille i Mørke.

»Vi har været rigtig glade for hjælpen fra Mørke Tennisklub, det fungerer ret fint og har sikret os mulighed for at spille, indtil vore egne baner er klare,« siger Torben Sattrup.

Nyt anlæg

Pandemien har forsinket opførelsen af et nyt baneanlæg i Rønde på grund af ekstra leveringstid på alt fra kunststofdække til hegn om banerne.

»Vi valgte kunststofbanerne, fordi vi så kan sige ja til, at skolerne kan låne banerne, rødgrusbanerne kunne ikke holde til det,« siger Torben Sattrup.

Kunststofbaner er en kende dyrere, men TRIF Tennis har fået økonomisk hjælp fra DGI/DIF’s fonde og Nordeafonden på henholdsvis 125.000 kroner og 10.000 kroner som dækker merudgiften.

Samtidig har TRIF Tennis fra Velux fonden og Nykredits Fond modtaget en donation på 65.000 kroner fra hver til et klubhus, som medlemmerne selv skal bygge.

Mandag og tirsdag i kommende uge bliver kunststofdugen lagt, og inden for en uge er der igen tennisbaner i Rønde.

Oppe på bakken

Tennisklubben i Rønde har eksisteret i mange år, først lå den oppe på bakken ved vandrehjemmet, der hvor kolonihaverne nu ligger.

»Dengang var det overklassens sport, og man spillede i hvidt tøj. Om det var fordi overklassen i Rønde skrumpede eller det havde andre grunde, ved jeg ikke, men i 1987 var de gamle baner for længst nedlagte, og to nye rødgrusbaner blev indviet bag Rønde Idrætscenter på et 35 års lejemål med kommunen,« fortæller Torben Sattrup, der kan sin historie.

Han overtog formandsposten i 2007 efter Bo Fibiger (9.2.1945 – 20.10.2008).

Bo Fibiger var kendt for et omfattende virke på mange felter. Som SF politiker i Rønde var han engageret i byrådsarbejdet i daværende Rønde Kommune og den nye Syddjurs Kommune, ligesom han fra 1994 til 2006 var medlem af Århus Amtsråd.

Han var desuden meget engageret i det nære samfund og var ved siden af det politiske et stort aktiv for TRIF, hvor han er æresmedlem.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.