Gymnastikken har været en helle for Inger Vorbjerg Locht
I næste uge starter gymnastikpædagogen fra Kolind atter hold op for både kvinder og mænd på Kalø Højskole. Passionerede Inger Vorbjerg Locht kan næsten ikke vente med at komme i gang.

Gymnastikken har fra de tidligere barneår været en passion for nu 74 årige Inger Vorbjerg Locht.
Gymnastikpædagogen fra Kolind har levet et liv, hvor hverdagen har budt på gymnastik, og hun er slet ikke færdig endnu.
I næste uge tager hun hul på en ny sæson med gymnastikhold i hallen på Kalø Højskole, og hun glæder sig.
Jeg har en livslang kærlighed til gymnastik, og jeg tror aldrig den slipper mig.
»Onsdag 8. september er det for kvinder. Jeg har som altid både et hold om formiddagen og et om eftermiddagen. Torsdag 9. september kommer turen til mændene, men her er det kun om eftermiddagen,« siger Inger Vorbjerg Locht.
Det er 33. sæson, hun går i gang med. For mange af deltagerne på holdene i Rønde er det også sæson nummer 33, de går i gang med. Et signal om, at de fortsat er begejstret for udbyttet af de fem kvarter, som et træningspas varer
Inger Vorbjerg Locht har undervist i gymnastik, siden hun blev færdig på Ollerup Gymnastikhøjskole for mere end 50 år siden.
»Jeg har en livslang kærlighed til gymnastik, og jeg tror aldrig den slipper mig. Jeg håber, at min glæde for det at bevæge sig og bruge sin krop smitter af på de kvinder og mænd, som går på mine hold,« siger hun, som har fået ny hofte, men hurtigt blev fit for fight igen.
Krop og sind
»Skab balance mellem krop og sind,« lyder et mantra fra moderne kropsterapeuter.
Det har Inger Vorbjerg Locht brugt som ledetråd mange år, før det blev moderne.
»Når kroppen har det godt, så har vi det også godt. Det kan vi selv hjælpe med til sker, når vi bliver ældre og får forskellige skavanker. Her er gymnastikken en mulighed for, at vi rent fysisk og mentalt kan komme videre.«
Gymnastikpædagogen er så fagligt velfunderet fra mange år som træner og gymnast, at hun har tanke på, at hendes »elever« i løbet af et træningspas kommer hele vejen rundt fra led over muskler til åndedræt og bevægeapparat. Fem kvarter med høj puls og intensitet, hvor der bliver svedt igennem på den gode måde.
»Min træning foregår altid til klassisk og rytmisk musik. Først skal vi have gang i produktionen af adrenalin i et stykke tid, og så slutter vi med nedvarmning og velvalgte udspændingsøvelser,« forklarer hun.
Alle kan deltage, også nye, der ikke har været med før.
»Din træningstilstand er ikke afgørende. Du kan lave de øvelser, som du magter at være med til. Næste gang kan du lave lidt mere, og sådan fortsætter det,« lover den tidligere elitegymnast.
Deltagerne kommer fra mange egne af Djursland - Hornslet, Glesborg, Grenaa, Trustrup, Kolind, Rønde, Ebeltoft m.fl. Aldersmæssigt svinger de fra 30-40 til 80 år.