Kolinds hardhitter klar til 70.3 World Championship i St. George

30 årige Rasmus Bisgaard Hansen har dyrket triathlonsporten målrettet og seriøst, siden Danmark lukkede ned i marts 2020. Træningen har allerede båret frugt. I september løber han en halvironman ved VM i St. George i Utahs subtropiske klima og støvede ørken.

Artiklens øverste billede
Rasmus Bisgaard Hansen med en af sine cykler, som han skal tonse igennem på ved VM. Fotos: Lars Norman Thomsen

»Smadrer du så igennem på cyklen igen, når du skal køre VM i St. George,« er det meget aktuelt at spørge 30 årige Rasmus Bisgaard Hansen om.

Det gjorde han nemlig senest ved Ironman 70.3 European Championship Elsinore i Helsingør i juni, hvor han steg op af vandet som en anden delfin med Kronborg i ryggen et godt stykke nede i feltet for så siden at tonse derudaf på sin aerodynamiske cykel og nærmest æde de fleste konkurrenter med sit seje og malende tråd i ensom majestæt, så selv en Jørgen Leth ville have nikket bifaldende og smile hengivent.

Da det afsluttende løb også gik særdeles godt, kom Kolinds hardhitter i mål som nummer 8 i sin klasse, 30-34 år, i tiden 4 timer og præcis 20 minutter. En klokkeklar forbedring af Rasmus Bisgaard Hansens bedste tid.

Det viste sig siden at være nok til at opfylde målet om kvalifikation til 70.3 World Championship i St. George i Utah’s ørken 17.-18. september på en halvironman - en svømmetur på 1,9 kilometer, derefter 90 kilometer på cykel for at slutte med 21,1 kilometer løb.

»Nej, det bliver noget sværere til VM, fordi der kommer en ordentlig knold (et bjerg, red.) til slut i cykelløbet, viser det løbskort, jeg har nærstuderet,« siger Rasmus Bisgaard Hansen.

Rasmus Bisgaard Hansen udpeger St. George i Utah på verdenskortet, hvor han 17.-18. september skal køre 70.3 World Championship.

Talentfuld fodboldspiller

Firskårne Rasmus Bisgaard Hansen var indtil et par sæsoner siden en yderst talentfuld fodboldspiller med en barsk og kompromisløs spillestil, når han gjorde sin entré på Kolind Park hos Kolind-Perstrup IFs (KPIs) bedste hold, der toppede nogle år i Serie 1.

Et godt touch på bolden og drev med samme kombineret med høj fart og en jernvilje gjorde ham til en afgørende og temperamentsfuld spiller på den centrale midtbane. Fysisk var han et pragteksemplar, og mangen en modspiller har slået sig gevaldigt, hvis de løb ind i denne mur af en fartspiller.

Stilen har også haft sine omkostninger og slidt på fysikken. Et knæ begyndte pludselig at gøre knuder og tvang ham til at holde pauser fra træning og kampe.

Nej, det bliver noget sværere til VM, fordi der kommer en ordentlig knold (et bjerg, red.) til slut i cykelløbet, viser det løbskort, jeg har nærstuderet

Rasmus Bisgaard Hansen

Sammen med holdkammeraten Rune Thillemann Bækgaard startede Rasmus Bisgaard Hansen sideløbende med fodbolden at flirte lidt med triathlonsporten.

Mens Rune Thillemann Bækgaard, som i dag er en af Danmarks bedste langdistanceløbere, hurtigt trænede sig op til at blive en jernmand, gik der lidt længere tid med Bisgaard.

»Jeg deltog i en række konkurrencer lidt for sjov, men fortsatte med at spille fodbold, selv om jeg havde smerter i knæet, når jeg skulle foretage retningsskift, som man jo skal lave mange af i en fodboldkamp,« fortæller Rasmus Bisgaard Hansen.

»Det var egentlig først, da Danmark lukkede ned i marts sidste år, at jeg blev seriøs med min træning og begyndte at opstille mål.«

Opbakningen fra hjemmefronten skortede det ikke på. Hans bedre halvdel, Fie Bisgaard Nielsen - de blev gift 12. juni i år - havde allerede vist evner som jernkvinde.

Han og Rune Thillemann Bækgaard er fortsat nære buddies og støtter hinanden. Rune Thillemann Bækgaard og frue var da også med, da Rasmus Bisgaard Hansen løb sit livs halvironman i Helsingør. Det samme var hans viv og forældre.

Personlig træner

Ind over kom også en personlig træner. En af Danmarks bedste triatleter, Kristian Høgenhaug, Aarhus 1900 Triathlon, indvilgede i at lave træningsplaner for Rasmus Bisgaard Hansen.

Med sin baggrund som cand. scient. i idræt har Kristian Høgenhaug den perfekte baggrund til at kunne optimere både sin egen udvikling som atlet og hjælpe andre med at opnå deres sportslige mål.

»Han tilrettelægger nu min træning fuldt og helt, og det har været helt afgørende for de forbedringer og resultater, som jeg har opnået,« siger Rasmus Bisgaard Hansen.

Han er i træningstøjet hver dag.

»Jeg træner vel 3-4 timer hver dag.«

»Det sværeste har været svømningen grundet corona, og det er desværre også min svageste disciplin.«

Nogle gange foregår træningen i hjemmet på Enggårdsbakken i Kolind, hvor der er investeret i de fornødne remedier til hjemmetræning i form af løbebånd, styrke og hometrainers.

Det var egentlig først, da Danmark lukkede ned i marts sidste år, at jeg blev seriøs med min træning og begyndte at opstille mål

Rasmus Bisgaard Hansen

»Jeg både cykler og løber selvfølgelig også ude i terrænet, når jeg er færdig med mit arbejde.«

Rasmus Bisgaard Hansen har siden årsskiftet 2020 arbejdet som Retail Back Office hos internetvirksomheden Billig VVS som i 2015 blev købt af Brødrene A & O Johansen A/S.

»Jeg har kunnet arbejde hjemmefra i en stor del af corona-perioden, og min arbejdsgiver er i det hele taget meget fleksibel, så jeg har bestemt optimale forhold.«

Betaler selv

Nu ser Rasmus Bisgaard Hansen så frem mod VM, hvor både professionelle atleter og amatører som Kolind drengen skal køre den barske rute.

Konen tager med ham, og der venter dem en oplevelse i St. George.

Stedets betagende natur og udsigt over de omkringliggende røde kløfter har gjort samfundet til et ideelt sted for atleter i årevis. Der er også kun to timers kørsel fra nattelivet i Las Vegas med dets uendelige underholdningsmuligheder.

Det sidste spilder han ikke en tanke.

»Lige nu håber vi selvfølgelig på, at vi ikke bliver ramt af alle mulige restriktioner, så vi ikke kommer afsted sammen med de andre danske atleter, der skal deltage,« siger Rasmus Bisgaard Hansen.

»Jeg forventer, at vi rejser derover, så vi lige har nogle dage til at overvinde jetlag og vænne os til omgivelserne og temperaturen. Det bliver da en kæmpestor oplevelse og noget, der er helt anderledes end hvad jeg har prøvet før.«

Udgiften, der velsagtens løber op i 25.000 kroner, skal han selv punge ud med. Rasmus Bisgaard Hansen er ikke medlem af en klub, og der er heller ikke hjælp at hente hos Dansk Triathlon Forbund.

»Jeg får lidt hjælp fra sponsorer, men jeg er jo amatør og gør det her, fordi jeg synes, det er sjovt.«

Han er dog villig til at investere i en once in a lifetime oplevelse og teste evnerne.

Vær sikker på, at hardhitteren vil kæmpe kampen i Utahs ørken. Også når han rammer den omtalt knold i cykelløbet og skal finde de afgørende kraftressourcer frem som skal få konkurrenterne til at kigge misundeligt efter hans rygnummer.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.