Veteran har banerekorden i Grenaa Golfklub
Ingen af de unge golfspillere kan følge med 67-årige Kim Nielsen.

Grenaa Golfklubs formand Anthony Bjerregaard har kontaktet Dansk Golf Union - og her er man ikke vidende om, at der rundt omkring på de danske golfbaner er en veteran som indehaver af banerekorden.
Så han kalder det intet mindre end en situation, at 67-årige Kim Nielsen på en blæsende lørdag sidst i juli gik de 18 huller i 68 slag - svarende til banens par.
Kim Nielsen var den lørdag afsted i en firebold med Per Nikolajsen, Steen Caspersen og Jesper Sjørup.
Blæst ingen hindring
»Jeg vil sige, at det den dag blæste lidt mere end almindeligt på en sommerdag, men det generer mig ikke, fordi jeg har en lav boldflugt i mine slag,» siger Kim Nielsen, der kom fra land med tre huller i par - men siden gik det bedre, hvad ikke færre end fem birdies og kun en enkelt bogey på de 18 huller vidner om.
Ikke golfkyndige vil her have godt af at vide, at en birdie er lig med et slag mindre end par på et golfhul, som er det antal slag, der er regnet ud som en golfspiller med et handicap på 0 skal bruge - mens en bogey betyder, at man har brugt et slag mere end hullets par.
»Det var på hul 18, hvor jeg ramte træerne tæt på teestedet, så jeg måtte bruge fem slag for at komme i hul,« siger Kim Nielsen.
Grenaa Golfklubs bane er efter den seneste omlægning rangeret som en par 72 bane - så Kim Nielsen gik altså de 18 huller samlet fire under par.
Stolt formand
»Efter omlægningen er der, indtil Kim gjorde det, ingen spiller, der har været rundt i par eller derunder,» siger formand Anthony Bjerregaard, der er stolt over, at Kim Nielsen i den grad er i stand til at sætte de yngre golfspillere i klubben på plads.
»Men på en måde er det jo lidt sørgeligt, for det vidner jo desværre om, at de unge spillere, vi har i klubben, ikke vil yde det, der skal til for at dygtiggøre sig, selv om vi stiller en dygtig pro - golftræner - til rådighed,« siger han.
Det er Kim Nielsen, der fylder 68 år i næste måned og dermed får alder og banerekord til at passe, enig i.
»Vi mangler en ung elite i klubben. Det handler om at komme ud at spille på fremmede baner og lære af det, men der kniber det, fordi man så risikerer at gå op i handicap. Den frygt er man nødt til at komme over,« siger Kim, der selv har spillet på over 100 baner rundt omkring i ind- og udland og derfor ikke er bange for fremmed græs.
Han startede med at spille golf i 1990 - nærmest ved en tilfældighed.
»Jeg var medlem af en kortklub, og vi blev enige om, at vi skulle prøve det der golf. Vi gik en runde på par 3-banen, og jeg må bare sige, at jeg ramte den lige i røven, for jeg blev bidt af det med det samme.«
Boldøje og træning
Talentet for golf er parret med et godt boldøje og et stærkt håndled fra tidligere sportsgrene som cricket, badminton og bordtennis.
Og så træning. Masser af træning.
Det har ført ham både til et dansk mesterskab og en plads på det danske seniorlandshold i golf, hvor han kvalificerede sig til at spille mod andre lande ved en turnering i Bulgarien.
Gennem årene er det blevet til en enkelt hole-in-one - i Alicante i Spanien, men her var den slags så kendt et fænomen, at man i klubben nærmest bare noterede det - ikke noget med en flaske whisky til deling mellem spillerne.
Derfor håber jeg, at jeg først bliver indkaldt til operation efter den første weekend i september, for her er der klubmesterskaber, og dem vil jeg jo godt lige have med
Men de seneste år har Kim Nielsen været hæmmet i sit golfspil - i hvert fald med at komme rundt på banen - af, at en knogle i den ene fod er vokset uhensigtsmæssigt. Derfor ser han frem til en kompliceret operation på Skejby Sygehus her i efteråret, hvor man simpelthen skærer foden over, fjerner den overflødige del af knoglen - og syer foden sammen igen.
»Men så er den tre centimeter kortere end den anden fod, så fremover må jeg købe sko i to forskellige størrelser,» siger Kim, der efter operationen kan se frem til seks måneder med foden i gips, og de tre første måneder er det som sengeliggende.
»Derfor håber jeg, at jeg først bliver indkaldt til operation efter den første weekend i september, for her er der klubmesterskaber, og dem vil jeg jo godt lige have med,» siger Kim, der faktisk har sit første klubmesterskab i Grenaa til gode, selv om han adskillige gange er blevet rækkemester i forskellige aldersgrupper.
Han satser på at forbedre banerekorden yderligere.
»Det kunne da være fint med en rekord lavere end den alder, man har, når man slår rekorden.«