Ingen støtte til padel fra Favrskov Kommune

Lokale tennisklubber undrer sig over, at Favrskov Kommune ikke støtter padel, som er Danmarks hurtigst voksende sport.

Artiklens øverste billede
Hammel Tennisklubs formand Peder Helbo undrer sig over, at Favrskov Kommune ikke støtter padel som foreningssport. Foto: Jeppe Rafn

Hammel Tennisklub er langt fremme med planer om at få en padelbane ved tennisanlægget på Gammel Randersvej i Hammel. Klubben håbede at få kommunalt tilskud til etableringen af padelbanen og søgte 75.000 kroner igennem Fritidspuljen på 750.000 kroner. Kultur- og Fritidsudvalget vendte dog tomlen nedad til ansøgningen, selvom næsten halvdelen af puljen var ubrugt.

”Det er vurderet, at anlæg af baner til padeltennis skal gennemføres uden økonomisk medvirken fra Favrskov Kommune”, lød begrundelsen fra Favrskov Kommune.

Politisk modvilje

Afslaget ærgrer og undrer formanden for Hammel Tennisklub, Peder Helbo:

»Vi opfyldte alle kriterierne for tilskud, men der tegner sig et billede af, at der er politisk modvilje i Favrskov mod at acceptere padel som en foreningssport,« siger tennisformanden.

Han baserer sin udtalelse på, at HOG Tennis ligeledes har fået afslag på kommunalt tilskud til etablering af en padelbane.

»Det er mærkeligt, at Favrskov ikke vil se den hurtigst voksende sport i Danmark som en foreningssport. Der skyder padelcentre op på forretningsbasis, men deres priser sorterer med det samme børn og unge fra, og de tilbyder ikke træning og turnering, ligesom foreninger gør,« siger Peder Helbo.

Tennisformanden mener, at padel vil blive tilgængeligt for mange flere, hvis det foregår i foreningsregi. Hammel Tennisklub vil tilbyde et fælles kontingent for tennis og padel på 300 kroner for en sommersæson. Det er cirka det samme beløb, som det koster at leje en padelbane i en aftentime i et kommercielt center.

Værd at investere i

Formanden for HOG Tennis, Søren Iversen Hjørlund, ærgrer sig ligeledes over, at tennisklubben i Hinnerup fik kommunalt afslag på tilskud til at etablere klubbens padelbane, som man gik videre med i eget regi og netop har taget i brug.

»Padel vokser kommercielt, men har alle værktøjer til at blive en foreningsidræt. Det er ikke særligt fysisk hårdt og nemmere at gå til end tennis og badminton, og jeg synes, kommunen har en interesse i at bakke op om voksende idrætsgrene, som får folk op af sofaen og giver flere raske ældre. Der er al mulig grund til at investere i det,« siger Søren Iversen Hjørlund.

Ikke endeligt afgjort

Formanden for Favrskov Kommunes Kultur og Fritidsudvalg, Steen Thomasen (S), bekræfter, at kommunen foreløbig har afvist at give støtte til padel, men det er ikke ensbetydende med, at det bliver ved med at være sådan.

»Der skyder mange private baner uden kommunal støtte op i blandt andet Hadsten, så det er en svær situation, hvor meget vi som kommune skal konkurrere med dem, der forsøger at gøre det til en levevej. Men vi er ikke færdige med at diskutere det og har ikke taget endelig stilling endnu. Efter sommerferien have vi have et møde med folkeoplysningsudvalget,« fortæller udvalgsformanden.

Andre giver tilskud

De to tennisformænd i Hammel og Hinnerup hæfter sig ved, at flere omegnskommuner ser mere velvilligt på padel og har givet hundredtusindvis af kroner i støtte til etablering af padelbaner i foreninger. Det drejer sig blandt andet om Silkeborg, Viborg, Randers og Skanderborg.

»Jeg har det svært med, at Favrskov ikke støtter padel som foreningssport ligesom alle mulige andre sportsgrene, og det er da mærkeligt, man har en anden holdning i alle omkringliggende kommuner,« siger Peder Helbo, formand for Hammel Tennisklub.

Hvorfor støtter Favrskov ikke padel ligesom omegnskommunerne?

»Man kan nok også finde andre kommuner, der ikke støtter op. Vi har haft diskussionen i et par år nu, og hvis padel virkelig slår an, kan det sagtens være, vi støtter det. Padel kan være ligeså godt som alt muligt andet, og jeg har fuld forståelse for foreningernes argumenter. Vi vil gerne hjælpe, men der er også mange andre forhold, for eksempel økonomi, der spiller ind,« siger Steen Thomasen (S), formand for Kultur og Fritidsudvalget i Favrskov Kommune.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.