Første etape af Idrættens Uderum på plads

To panna baner står klar til brug ved siden af kunstgræsbanen AC Huse Park på Ryomgård Stadion. Nu gælder det en Goal Station.

Artiklens øverste billede
De to nye panna baner ligger op ad kunstgræsbanen AC Huse Park. Panna banen er en ottekantet kunstgræsbane med bander, som tillader hurtigt og teknisk baseret spil med få deltagere. Foto: IF Midtdjurs

Store og små fodboldspillerne i IF Midtdjurs får nu endnu bedre træningsmuligheder efter at to nye panna baner forleden blev taget i brug, da DBU’s fodboldskole i sommerferiens første uge samlede 80 lokale drenge og piger på anlægget i Ryomgård.

Det har derfor været oplagt at udvide mulighederne for at styrke fodboldkulturen med nye initiativer, og derfor har vi sat arbejdet i gang med Idrættens Uderum på Ryomgård Stadion

Charlotte Dalby, fodboldformand i IF Midtdjurs

»Når man spiller panna fodbold, så er teknikken i højsædet. Man kan spille 1 mod 1, to mod to eller tre mod tre på en ottekantet kunstgræsbane med bander hele vejen rundt om banen,« siger IFM’s tidligere fodboldformand Jakob Olesen, som er med i bestyrelsen for Kunstgræsforeningen, som har etableret Idrættens Uderum i samarbejde med IF Midtdjurs’ fodboldafdeling.

Kunstgræsbanen i Ryomgård blev indviet i sommeren 2018 efter flere års arbejde blandt frivillige fra især fodboldmiljøet omkring IF Midtdjurs, og banen har givet lokalområdets fodboldspillere i alle aldre et kæmpe boost med mulighed for at træne og spille kampe hele året rundt.

»Det har derfor været oplagt at udvide mulighederne for at styrke fodboldkulturen med nye initiativer, og derfor har vi sat arbejdet i gang med Idrættens Uderum på Ryomgård Stadion,« siger Charlotte Dalby, som er nyvalgt formand for fodboldbestyrelsen i IF Midtdjurs.

Tirsdagsholdet af frivillige bakker op om IFM Fodbold og har også givet en hånd med ved etableringen af panna banerne. Det er fra venstre Peter Møller, Tage Janerka, Poul Nørgaard, Børge Rasmussen, Jakob Olesen og Helge Rasmussen. Arkivfoto: Martin Schultz

Håb om en Goal Station

Efter ibrugtagningen af de to panna baner er næste etape at indkøbe en Goal Station, som skal ligge i forlængelse af panna banerne. Desuden er et muligt område til opførelse af shelters også på tegnebrættet.

»Vi får også mere lys over land, for IFM Fodbold har netop fået bevilget støtte til opførelsen af et nyt og moderne lysanlæg på bane 4, som er den yderste bane i retning mod Marie Magdalene. NRGi’s Grønne Fond har bevilget 22.000 kr., og sammen med bidraget fra Syddjurs Kommune på små 59.000 kr. bliver det aktuelt at opføre det nye lysanlæg i dette efterår,« siger fodboldformand Charlotte Dalby.

Panna banerne er indkøbt med støtte fra DIF/DGI Fonden og Gjensidige Kvindeliga Drømmelegat, som betænkte IFM U15 pigernes Liga 1 hold og var en påskønnelse af det store arbejde IFM Fodbold har gjort for at fremme pigefodbolden i klubben.

»Hertil kommer flotte bidrag fra Gerstrøm Entreprenører ApS, der også stod bag opførelsen af kunstgræsbanen, og hjælp fra de frivillige fra Tirsdagsholdet,« siger Charlotte Dalby. Næste store opgave er at samle midler til indkøb af en Goal Station, som er et helt moderne træningssystem med muligheder for at tilpasse øvelser til hver enkelt spillers individuelle niveau.

Seje seniorer

Nogle af de frivillige fra Tirsdagsholdet passer kunstgræsbanen, men ellers mødes hele holdet på seks seniorer med en mangeårig tilknytning til IFM Fodbold hver tirsdag formiddag og hjælper til med vedligehold og pasning af omgivelserne og faciliteterne på Ryomgård Stadion.

Senest har Tirsdagsholdet i samarbejde med spillere fra klubben udvidet og renoveret fodboldafdelingens klubhus med boldrum på stadion og har overdækket terrassen med udsigt til kampbanen på Ryomgård Stadion. Tirsdagsholdet har også hjulpet til med at skabe rammerne om panna banerne.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.