17 medlemmer - det er alt for lidt

Billardsporten savner tilgang i Grenaa - men de unge foretrækker computeren.

Artiklens øverste billede
Bent Hougaard deltager hver onsdag på pensionistholdet Hajerne. Der er heldigvis hjælp at hente, hvis det kniber med at nå. Foto: Søren Andersen

Det er ikke mange år siden, at der var et halvt hundrede medlemmer i GBC 85 - Grenaa Billard Club.

Men færre og færre finder vej til kælderlokalerne under Kulturhuset Pavillonen - og de ben, der bærer medlemmerne ned ad trappen, bliver ældre og ældre.

Hverken klubbens formand, Bjarne Thækker-Hansen, eller de aktive billardspillere på pensionistholdet Hajerne, som mødes hver onsdag uanset årstid til en gang keglebillard med indlagt ølpause, forstår den svigtende interesse for spillet på det grønne klæde.

For få medlemmer

»For tiden er vi 17 medlemmer i klubben, og det er da alt for lidt. Selvfølgelig har corona været en udfordring for os med at mødes, men vi skal simpelthen have nye medlemmer,« siger Bjarne Thækker-Hansen.

Billard er et herligt spil, for man kan slappe helt af og glemme alt om hvad der måske drillede på arbejdet. Og man kan blive ved med at spille langt op i alderen

Bjarne Tækker-Hansen, formand for GBC 85

GBC 85 er det eneste seriøse billardtilbud i Grenaa, hvis man ønsker at spille turneringsbillard i Den danske Billard Union.

Bjarne Thækker-Hansen er formand for den lokale billardklub i Grenaa, GBC 85. Foto: Søren Andersen

»Vi har været højere rangerende, men i dag har vi et serie I-hold, som spiller i en ekstern turnering, og så har vi et såkaldt mafiahold, som bliver i en intern turnering mod andre klubber på Djursland,» siger Bjarne Thækker-Hansen.

Klubben har prøvet at lokke med at prøve billardspillet - men ikke mange hænger ved.

Svært at lokke unge

»De unge er svære at lokke i gang. De vil helst blive hjemme ved computeren. Og vil de spille billard, foretrækker de nok pool, men sådan et bord har vi også. Vi råder også over Djurslands eneste snookerbord, men det er en svær disciplin, selv om det ser så let ud på tv,« siger Bjarne Thækker-Hansen, der tog over som formand for klubben, da forgængeren, Leif Lahn Jensen, blev valgt til Folketinget.

»Men Leif er skam stadig medlem, og han kommer også og spiller her, når han har tiden til det,« siger formanden.

Yngste medlem i klubben er 25 år - og den ældste er 85.

Pensionistholdet Hajerne møder hver onsdag og spiller keglebillard med indlagt ølpause. Foto: Søren Andersen

»Billard er et herligt spil, for man kan slappe helt af og glemme alt om hvad der måske drillede på arbejdet. Og man kan blive ved med at spille langt op i alderen,» siger Bjarne Thækker-Hansen.

Nøgleklub

GBC 85 er en såkaldt nøgleklub, så når man har betalt sit kontingent, får man udleveret en nøgle og bestemmer så selv, hvor meget, man vil have ud af sit kontingent. Syv dage om ugen, hvis man vil.

»Vi spiller med et handicapsystem, der minder lidt om golf, så de bedste skal score mere end en med et andet handicap. Desværre tror jeg, at mange stadig forbinder billard med et værtshusspil - og det image er lidt svært at komme af med,« siger Bjarne Thækker-Hansen.

I Grenaa Billard Club kan man spille på tre keglebillardborde, to poolborde, et carambolebord og altså også et snookerbord. Mandag er den officielle klubaften.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.