Og det var Danmark
EM-festen sluttede desværre med et nederlag i semifinalen mod England - men sikke dog et fodboldbrag i Grenaa.

Så gik den ikke længere.
Ikke mere ”Vi skal ikke hjem - vi skal videre”.
Men sikke en fodboldfest i Grenaa, da England - med en hel del dommerhjælp - slukkede de danske EM-drømme med en 2-1 gevinst på Wembley.

800 havde sikret sig en plads inden for hegnet til storskærmsarrangementet på Torvet, arrangeret af Grenaa Aktivitets og Musik Forening, GAMF.
Initiativtager Marco Refskou havde allieret sig med et par gode venner og på kort tid samlet 76.500 kroner ind hos lokale sponsorer - små og store virksomheder og private, så der var penge nok til storskærm og super lyd - og ikke mindst til at betale Viaplay for rettighederne.
Debat om kulturpolitik
Kommuner rundt omkring i landet har vist sig mere villige til at yde tilskud til sådanne fællesskabs-arrangementer, men fra Norddjurs Kommune blev det til enten intet svar eller afslag - og det har folk imellem og på sociale medier givet anledning til noget så sjældent som en lokal debat om hvad der egentlig er kommunal kulturpolitik.
Der er blevet peget på, at når Norddjurs Kommune giver et tilskud på 121.000 kroner til den aktuelle kunstrute i Grenaa Plantage og de næste fem år årligt putter 125.000 kroner i et arrangement, der skal kåre ”årets vildtret” på Gammel Estrup - hvorfor kan man så ikke finde et beløb til at støtte et arrangement, der samler befolkningen i et fælles ønske om at se fodbold i selskab med andre?
Den diskussion slutter med garanti ikke lige med det samme - men det gjorde drømmen om en dansk finaleplads søndag aften mod Italien.
Torvet eksploderede
Torvet var klædt i rødt og hvidt og stemningen var høj fra første fløjt og den eksploderede helt, da Danmark bragte sig foran 1-0 på det første frisparksmål ved dette EM. Flot sat ind af Mikkel Damsgaard.
Og sukkene var hørbare, da først Simon Kjær ikke kunne undgå at lave selvmål efter et gevaldigt engelsk pres - og da den hollandske dommer pegede på straffesparkspletten efter minimal kontakt mellem et dansk og et engelsk fodboldben.

Straks efter sidste fløjt, gik oprydningsholdet i gang på Torvet - og torsdag morgen sørgede den kommunale fejemaskine for at fjerne de sidste minder om den fest, der sluttede lidt for tidligt. En fest, der hvis Danmark var gået videre til finalen, ville have budt på endnu et storskærmsarrangement på Grenaa Stadion.

Sådan gik det ikke.
Den sidste sang blev ”Og det var Danmark”. Desværre.