Springstævne på Kærligheden
Skanderborg Hylke Omegns Rideklub glæder sig til at byde ryttere og heste velkommen til et tre-dages ridestævne på en landskendt mark.
Normalt er den store græsmark på Horsensvej sydvest for Skanderborg berømt som ’Kærligheden’ lige ned til Skanderborg Sø. Et sted med tusindvis af telte og et Smukfest-publikum i august måned.
Nu rykker en flok heste ind på området for sammen med rytterne at springe konkurrence de første tre dage i juli.
”Vi fik den idé, at det kunne være sjovt at bruge området til noget mere,” fortæller formanden for den ny fusionerede Skanderborg Hylke Omegns Rideklub (SHOR), Charlotte Møller.
”Sådan en stor, flot grøn græsmark skal der rides på,” siger hun med et smil.
Vi har lånt Kærligheden af Smukfest, der gerne vil lege med os. De syntes, det var en knaldgod idé.
Udfordringer i kø
Rideklubben har på flere måder været gennem en turbulent tid. Coronaen gjorde det umuligt at mødes normalt, en herpesvirus hos hestene satte andre begrænsninger, og senest har rideklubben manglet den ridebane, som et stævne kunne arrangeres på.
”Samarbejdet med Christiansminde er ophørt. Og nu vil vi bare gerne videre,” siger bestyrelsesmedlem Pia Hedegaard, som også er mødt op for at fortælle om planerne på Kærligheden.
Brag af et stævne
Skanderborg Hylke Omegns Rideklub blev fusioneret 1. januar 2021. Klubben har 130 medlemmer, og hestene er i dag opstaldet rundt omkring.
”Nogen står på Skårup Overgård på den anden side af søen, andre holder til på Nissumgård, og atter andre har deres heste hjemme privat,” fortæller Charlotte Møller, der nu ser frem til stævnet på Kærligheden.
”Vi vil gerne i gang med et brag af et stævne som en ny fusioneret rideklub. Så vi har lånt Kærligheden af Smukfest, der gerne vil lege med os. De syntes, det var en knaldgod idé.”
Kæpheste er velkomne
Der skal rides som et klubstævne. Det betyder bomme helt ned på græsset, som bliver slået i disse dage, til bomme oppe i LA-klassen.
”Men vi har også et stævne med kæphestehop. Noget som vinder frem i denne tid. Og så må vejret gerne være ikke for varmt, ikke for koldt - og tørt,” siger Charlotte Møller.
Der vil være gode muligheder for at parkere personbiler på den ene side af Horsensvej, mens hestetrailere kan komme ind på den del, hvor stævnet skal foregå.
”Så undgår vi, at hestene skal krydse Horsensvej, som, vi håber, bliver fartdæmpet.”
Du kan følge SHOR og forberedelserne på deres facebook.