Anders Antonsen: »Jeg går efter OL-guld«

Den 24-årige Anders Antonsen fra Aarhus skal til sit første OL, og ambitionen er klar: Han går efter guldet.

Artiklens øverste billede
Arkivfoto: Efrem Lukatsky/AP/Ritzau Scanpix

Siden 2019 har han vidst, at han ville være en del af OL-holdet, der repræsenterer Danmark i Japan.

24-årige Anders Antonsen skal til sit første OL, men han tøver ikke med at sigte højt til legene.

»Jeg vil gerne væk fra den indstilling, som mange danske atleter har om bare at være med. Jeg har større ambitioner end bare det. Jeg går efter guldet. Det vil være åndssvagt at sige, at mit mål er kvartfinalen, når mit drømmemål er guldet. Det ville selvfølgelig også være mega fedt med en sølv eller en bronze, men det er helt klart guldet, der er det fedeste, og det ville da være vildt med en dansker-finale,« fortæller Anders Antonsen, der drager mod Japan 17. juli.

24-årige Anders Antonsen fra Aarhus ser frem til sit første OL og går efter de ædleste metal. Foto: Bestseller/Lars Møller for DIF og Team Danmark.

Hvad er dit første OL-minde?

»Jeg tror første gang, jeg kan huske, at jeg så OL, var i 2008, hvor Lin Dan vandt over Lee Chong Wei. Det var noget af det største. Og så sprinteren Usain Bolt, da han dominerede sin distance. Lige så længe jeg kan huske, har jeg altid fået at vide, at OL er det største, man kan vinde. Det har altid været en ting. Nu glæder jeg mig til at mærke det på egen krop og se, om det giver mig et ekstra pres eller gør, at jeg bliver mere nervøs. Nu vil jeg bare gerne ud og opleve det hele selv.«

Hvad glæder du dig mest til udenfor konkurrencerne?

»Det er begrænset, hvad vi kan på grund af corona-restriktioner. Normalt kan man jo se de andre danskere, men som jeg har forstået det, så må vi ikke det. Jeg forventer mig ikke så meget udover, at jeg kommer til at være meget på værelset og i hallen for at træne eller spille kamp. Men får vi lov til at se de andre danskere i aktion, så bliver det da fedt.«

Det vil være åndssvagt at sige, at mit mål er kvartfinalen, når mit drømmemål er guldet

Anders Antonsen, badmintonspiller

Hvis ikke du skulle stille op i din egen sportsgren, hvad skulle du så stille op i?

»Hmmm... Det er et godt spørgsmål. Der er ikke lige noget, der ligger lige til højre benet. Atletik ses jo meget til OL, men jeg ser det normalt aldrig. Men det kunne da være mega fedt at være i et heat, hvor 100 meter blev løbet på ni sekunder, men jeg ville aldrig selv blive så god til det.«

Hvad er der i din kuffert, når du rejser til Japan udover udstyr?

»Masser af mad, energi og elektrolytter. Der er uhyggeligt varmt i Japan, og jeg ved, at jeg kommer til at svede meget i hallen, så jeg har masser af gels med og elektrolytter, så jeg kan få noget sukker. Der er 20 i sådan et rør, og jeg har nok fem med. Jeg har også en masse proteinbarer med - det kommer til at fylde en del i min kuffert.«

Har du nogle ritualer?

»Nej. Jeg er ikke specielt overtroisk, og jeg har ikke en lykkebamse eller noget i den stil. Jeg kan godt lide at høre noget rap-musik, lige inden jeg går på banen. Det hyper mig og er med til at pumpe min selvtillid op. Det er altid i minutterne, lige inden jeg skal på banen.«

Hvad er den største overraskelse i din karriere?

»Det var sgu nok, da jeg vandt Indonesia Masters i januar 2019. Jeg slog verdensranglistens nummer ét, Kento Momota og var selv dengang nummer 20 på listen. Det skete ovenpå et dårligt 2018 for mig, og så gik jeg ud og begyndte 2019 med et vanvittigt resultat. Det kom bag på mig.«

Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores daglige nyhedsbreve for at blive opdateret på de væsentligste nyheder. Klik her, indtast din mailadresse, find Aarhus på listen og tilmeld dig.

Badminton-turneringen går i gang 24. juli. Anders Antonsen ved endnu ikke, hvilken dag han selv skal i aktion første gang, da programmet endnu ikke er offentliggjort.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.