To aarhusianere skal bære den danske fane til OL
Sara Slott Petersen og Jonas Warrer får æren af at gå forrest for Danmark til åbningsceremonien.

Aarhus bliver stærkt repræsenteret ved det kommende OL i Tokyo, der skydes i gang den 23. juli.
Ikke blot med et væld af atleter, men også forrest til den store åbningsceremoni.
Hækkeløber Sara Slott Petersen og sejler Jonas Warrer, som begge er fra Smilets By, skal nemlig bære den danske fane.
Det oplyser Danmarks Idrætsforbund i en pressemeddelelse.
»Sara og Jonas er fornemme repræsentanter for dansk eliteidræt. De er begge tidligere OL-medaljevindere og gode rollemodeller, der rækker ud over sportens verden. De er som mennesker interesserede i, hvordan det går med de andre atleter på holdet, og står for nogle værdier, som vi gerne vil kendes for både i Danmark og ude i resten af verden. Det er kvaliteter, som passer godt sammen med det at være fanebærer for det danske OL-hold, og jeg glæder mig til at se dem lede os ind på det olympiske stadion i Tokyo,« siger Søren Simonsen, chef for det danske OL-hold.
Det er et skulderklap at være fanebærer, som næsten ikke fås større
OL i Tokyo bliver rutinerede Sara Slott Petersens fjerde, men det er første gang, at hun får den ærefulde rolle som fanebærer.
»Det største som sportsudøver er at komme med til OL. Når man har prøvet det, så er det største at vinde en medalje. Det sidste, der så er tilbage på ranglisten, er at være fanebærer. For det er en anerkendelse af ens niveau, men det er mindst lige så meget en anerkendelse af ens person og virke udenom sporten. Det er jeg meget stolt over. Det er en kæmpe ære og en følelse af en anerkendelse af alt det, som jeg laver ved siden af sporten og de kampe, som jeg kæmper, og den repræsentant, som jeg prøver at være for dansk idræt. Så det er et skulderklap at være fanebærer, som næsten ikke fås større,« siger hækkeløberen.
42-årige Jonas Warrer vandt guld i 2008 i Beijing og blev firer i 2016, der blev afholdt i Rio, og han havde faktisk en idé om, at hans meritter kunne udløse udnævnelsen.
»Jeg må indrømme, at jeg faktisk havde tænkt, at det kunne blive mig, der skulle være OL-fanebærer, for det er jo mit tredje OL, og jeg har vundet en guldmedalje. Jeg kan mærke, at det betyder virkelig noget. Det er en kæmpe anerkendelse og et skulderklap for det, som jeg har opnået. I elitesport bliver du anerkendt, hvis du gør det godt, og jeg har da mange flotte resultater, men den her ære går lidt ud over selve resultaterne. Det er en form for overordnet anerkendelse, som er ret unik, og som jeg sætter kæmpestor pris på,« siger 49er-sejleren.