Kunstgræsbane forsinkes af miljøhensyn

Der skal bl.a. styr på overfladevandet, før FC Skanderborg kan tage sin nye kunstgræsbane i brug.

Artiklens øverste billede
En række miljøforhold betyder, at FC Skanderborg først kan tage sin nye kunstgræsbane i brug i begyndelsen af 2022.

En række miljøforhold skal afklares - blandt andet om der skal etableres et såkaldt forsinkelsesbassin til opsamling af regnvand - før arbejdet med det nye kunstgræsanlæg på Skanderborg Fælled kan gå i gang. Det giver en forsinkelse på tre-fire måneder. Banerne ventes klar til brug i begyndelsen af 2022. Det fortæller Skanderborg Kommune.

Med Byrådets lån i marts på 900.000 kr. til FC Skanderborg faldt økonomien endelig på plads for det nye kunstgræsanlæg på Skanderborg Fælled.

Den samlede økonomi er på 6 mio. kr, heraf bidrager Skanderborg Kommune med 3 mio. kr. FC Skanderborg har skaffet ca. 2.1 mio. kr. fra sponsorer, private og gennem frivilligt arbejde. Og med lånet på 900.000 kr. kom økonomien altså helt i mål.

Udbuddet er gennemført

Siden februar er der arbejdet med at gøre udbudsmaterialet klar. I maj var opgaven i udbud, og opgaven er siden tildelt ALM Entreprise.

Med mere end 1.000 medlemmer rækker de nuværende kunstgræsbaner ikke til, at alle kan træne året rundt.

Jens Weinkouff Højmark, formand FC Skanderborg

»Det er positivt, at vi nu har fundet en god entreprenør, og ikke mindst at vi har fået bekræftet, at økonomien holder sig inden for den samlede ramme. Opgaven har vist at være noget mere kompleks end forventet på grund af forhold omkring vandafledning, miljø og de lovpligtige høringer og screeninger, der skal gennemføres, før selve etableringen af kunstgræsbanen kan sættes i gang, og det har overrasket både mig og kommunens rådgiver,« fortæller idrætskoordinator i Skanderborg Kommune Lars Jørgensen og fortsætter:

»Blandt andet skal der formentlig etableres et regnvandsbassin, som kan opsamle og forsinke overfladevandet, når det løber af kunstgræsbanerne. Først når det og andre mulige tiltag er afklaret, regner vi med at kunne sætte spaden i jorden til oktober.«


Ærgerlig forsinkelse

Borgmester Frands Fischer glæder sig over projektet og har ros til bestyrelsen for FC Skanderborg og de mange frivillige, der har lagt mange timer i arbejdet med at sikre den lokale medfinansiering af projektet. Samtidig ærgrer han sig over forsinkelsen.

»Det er en kæmpe indsats, der er gjort for at skaffe pengene til egenfinansiering af anlægget. Både virksomheder og private har bidraget til, at projektet nu komme i gang. Det er ærgerligt, at anlægget bliver forsinket, men det er nødvendigt for at sikre vandmiljøet i området. De mange børn, unge og voksne, der glæder sig til at få endnu bedre faciliteter, må væbne sig med en smule mere tålmodighed, men jeg ved, at alle sejl er sat i kommunen, for at arbejdet kan komme i gang så hurtigt som muligt -og at det selvfølgelig sker på en miljøforsvarlig måde. Tålmodighed betaler sig, og jeg ved, at vi får et rigtigt godt fodboldanlæg i begyndelsen af det nye år,« siger Frands Fischer.

Træning for alle året rundt

I FC Skanderborg har anlægget været ventet længe, og klubben glæder sig til at tage det nye grønne underlag i brug.

»Vi ser i den grad frem til det nye anlæg. Med mere end 1.000 medlemmer rækker de nuværende kunstgræsbaner ikke til, at alle kan træne året rundt. Derfor har vi længe arbejdet hårdt på at få etableret en ekstra 11-mandsbane og 8-mandsbane. Med de nye baner kan vi tilbyde alle vores medlemmer adgang til at træne to gange ugentligt også i vintermånederne,« siger formand for FC Skanderborg, Jens Weinkouff Højmark.

Han tilføjer, at man i klubben vil suspendere den del af den varslede kontingentstigning i efterårssæsonen 2021 på 125 kr. Stigningen var specifikt tiltænkt netop finansiering af kunststofbaneanlægget. Opkrævningen heraf genoptages først i foråret 2022, hvor det nye anlæg forventes at stå klar til brug.


cns

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.