Grenaa er vært for DM i mountainbike-orientering

Det er som et orienteringsløb med kort og kompas - men på en cykel.

Artiklens øverste billede
Mountainbike orientering er som et orienteringsløb, hvor man bruger kort og kompas - men blot på en cykel. Foto: Claus Lunde

Der er langt mellem de officielle danske mesterskaber i Grenaa, men der er lagt op til den helt store DM-dyst i Grenaa, når der arrangeres DM i mountainbike orientering (MTBO) på både sprint- og mellemdistancen fredag 25. og lørdag 26 juni.

Mountainbike orientering foregår ligesom orienteringsløb med kort og kompas – blot på cykel. Rytterne skal på kortest mulig tid finde posterne i den rigtige rækkefølge og skal som i orienteringsløb selv vurdere, hvordan de kommer fra post til post.

Første mesterskab i 2 år

I lighed med mange andre sportsgrene har Covid-19 aflyst eller udsat næsten alle konkurrencer for MTBO-rytterne, men nu er konkurrencesæsonen i fuld gang igen.

DM i sprint skulle have været afholdt i Grenaa i 2020. Det ekstra år har givet arrangørerne – med lokale Oliver Friis Sørensen i spidsen for korttegningen – mere tid til at optimere og finjustere MTBO-kortene og de tilhørende baner.

Deltagelse af verdensmestre

Rytterne på det danske senior- og juniorlandshold, der lige er kommet hjem fra VM i Finland, deltager naturligvis i løbene. De bliver svære at hamle op med, da de kommer med en imponerende regn af medaljer: En individuel guldmedalje og en stafetguldmedalje for kvinderne, fire guld-, tre sølv- og en bronzemedalje samt en stafetguldmedalje i juniorklasserne. Man forventer også, at de er på toppen i det hjemlige terræn.

DM-løbene er dog for alle aldre, og der vil blive kåret danmarksmestre i mange aldersklasser lige fra 12 til 80 år.

Sprint i Grenaa By – ikke plads til fejl

Fredag aften køres sprint-distancen i Grenaa bycentrum med udgangspunkt fra Søren Kanne-Skolen, Afdeling Vestre. Det er første gang, at der køres MTBO i Grenaa By, og byen har været lukket for deltagerne i de sidste to år. Derfor kommer deltagernes orienteringsevner og koncentration virkelig på prøve, når der skal findes vej i den gamle handelsbys smalle gader, talrige baggårde og de forskellige gennemgange herimellem.

Banerne vil udfordre rytternes evne til at veksle mellem at holde hovedet koldt og tempoet nede i den gamle bydel men også at køre rigtig stærk i det omkringliggende, klassiske boligkvarter samt Anlægget.

Sprint-distancen er kort og meget intensiv. Banerne er lagt, så vindertiderne er på kun 25 minutter; der er altså ikke råd til at lave fejl! Kampen om medaljerne bliver derfor tæt.

Mellemdistance i Grenaa Plantage

Lørdag formiddag skal der kæmpes om medaljer på mellem-distancen i Grenaa Plantage. Det er anden gang, der køres MTBO i plantagen, der er kendt for spændende og varieret terræn og baner.

OK Djurs’s klubhus, Klithuset, danner rammerne omkring konkurrencen, planlagt efter vindertider på 60 minutter. Banerne vil føre deltagerne rundt fra syd til nord og øst til vest på plantagens mange stier og snørklede mtb-spor. Mellemdistancebanerne stiller krav til rytterne om at kunne kontrollere fokus og fysik over en længere distance. Specielt området omkring skibakken, hvor der er rigtig mange stier, kræver stor koncentration og præcision hos rytterne for ikke at køre forkert.

Fejring af VM-medaljer

De arrangerende klubber, Horsens Orienteringsklub og OK Pan Aarhus/OK Djurs, glæder sig til at byde såvel ryttere som grenaaensere velkommen til Danmarksmesterskaberne i MTBO. Dansk Orienteringsforbund benytter DM til at fejre medaljetagerne fra VM i Finland. Der vil være en lille reception ved OK Djurs’s klubhus, Klithuset, umiddelbart efter løbet lørdag.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.