Creative Basketball Universe runder 50 mio. kr.

Vi har tilkendegivelser på over 50 mio. kr., siger Bakken Bears-direktør Michael Piloz om klubbens baskethalprojekt, der kan blive afklaret til efteråret. Formand Claus Hommelhoff er klar til at bidrage.

Artiklens øverste billede
Bakken Bears vandt for nylig sit 19. danske mesterskab. Arkivfoto: Anita Graversen

»Creative Basketball Universe.«

Sådan lyder den ambitiøse overskrift for et nyt basketballcenter ved Vejlby-Risskov Hallen, og den vision til 100 mio. kr. kom i denne uge et vigtigt skridt nærmere en mulig realisering.

Det er meget positivt for os, at der nu er kommunalt tilsagn og bred politisk opbakning til projektet.

Michael Piloz, direktør for Bakken Bears

Onsdag besluttede Aarhus Byråd at give 5 mio. kr. til projektet, og dermed er finansieringen mere end halvvejs på plads, fortæller Michael Piloz, direktør for Bakken Bears:

»Vi har i øjeblikket positive tilkendegivelser om samlede bidrag på over 50 mio. kr. fra private, fonde og fra kommunen, men der er et stykke vej endnu, for vores samlede projekt har et budget på op mod 100 mio. kr.,« siger direktøren.

Projektet går ud på at bygge en ny hal med to basketballbaner foran den nuværende Vejlby-Risskov Hallen, der er bygget i 1969 og hjemmebane for Bakken Bears. Ved klubbens kampe skal en mobil tribune kunne køres frem på den ene bane, så en opvisningsbane kan rumme ca. 3.000 tilskuere mod de 1.800 tilskuere, som Bakken Bears i dag kan have til sine hjemmekampe i Vejlby-Risskov Hallen.

Idéen er, at det nye basketball-univers, som også skal indeholde eksperimentarium og VIP-faciliteter, både skal tilgodese eliten og bredden i form af de mange unge, som kan bruge de to basketballbaner i det daglige. Oveni vil en ny baskethal give flere ledige haltider i den ”gamle” hal.

Pejling i efteråret

Bakken Bears vandt for nylig sit 19. danske mesterskab, Vejlby-Risskov Hallen er bygget i 1969 og direktør Michael Piloz har bl.a. fokus på, hvad efteråret kan bringe til projektet, for der kan være nye millioner på vej.

»I forbindelse med byrådets budgetforhandlinger i september håber vi at komme med, og der er stadig anlægsmidler fra det 10-årige anlægsprogram, som ikke er udmøntet. Jeg tænker, at vi i løbet af efteråret får en pejling på, om vi kan få det til at lykkes, og vi er mere positive, end vi har været før,« siger Michael Piloz.

Kommunens nylige tilsagn om 5 mio. kr. er et vigtigt skridt for Bakken Bears, for kommunal opbakning kan være en forudsætning for at hente penge fra private og fonde, fortæller Michael Piloz. Han oplyser i øvrigt, at klubbens formand, finans- og erhvervsmanden Claus Hommelhoff, har givet tilsagn om økonomisk støtte.

»Vores bestyrelsesformand, Claus Hommelhoff, er en af de private investorer, som har sagt, at han vil bakke op om projektet, men alle bidragsydere vil gerne se hele finansieringen på plads, før de melder et konkret beløb ud. Det er meget positivt for os, at der nu er kommunalt tilsagn og bred politisk opbakning til projektet, for det viser en opbakning fra byen, som fondene gerne vil se, før man giver tilsagn om støtte,« siger Michael Piloz.

Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores daglige nyhedsbreve for at blive opdateret på de væsentligste nyheder. Klik her, indtast din mailadresse, find Aarhus på listen og tilmeld dig.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.