Fyret kommunaldirektør: Syddjurs blev bonnet for to års løn

Jesper Hosbond Jensen, som blev gået fra stillingen som kommunaldirektør i Syddjurs i juli 2020, er tiltrådt som ny chefkonsulent hos Komponent – Kommunernes Udviklingscenter. For Syddjurs kostede fyringen to årslønninger med det hele, små 4 mio. kroner.

Artiklens øverste billede
Jesper Hosbond Jensen har et år efter fyresedlen hos Syddjurs Kommune fundet et nyt job som chefkonsulent hos Komponent – Kommunernes Udviklingscenter. Arkivfoto

Jesper Hosbond Jensen, kommunaldirektør i Syddjurs Kommune i perioden februar 2014- juli 2020 og før da direktør for Arbejdsmarkeds- og Kulturforvaltningen i Thisted Kommune, har fået nyt job.

Jesper Hosbond Jensen skal være ny chefkonsulent hos Komponent – Kommunernes Udviklingscenter, hvor han skal understøtte kommunernes arbejde med ledelse af den digitale transformation.

Den forhenværende kommunaldirektør blev bedt om at pakke sammen på rådhuset i Ebeltoft i juli 2020 i kølvandet på store økonomiske problemer i Syddjurs med en kassebeholdning, der var ved at skride.

Det tvang et stort flertal i Byrådet til at skære hårdt i det vedtagne Budget 2020 med fyringer og stram økonomi som facit.

Reelt mistede Jesper Hosbond Jensen populært sagt omklædningsrummet i denne periode. Hans meddirektører og afdelingschefer var ikke længere i sync med den øverste chef, og derfor tog et enigt byråd konsekvensen og gav Hosbond en kurv.

Jesper Hosbond Jensen fik masser af roser med ved sin exit fra ledende politikere, som det sig hør og bør.

Hans til tider kontante facon var en torn i øjet på flere blandt medarbejdere og politikere, mens andre gouterede, at »han ikke gad så meget pis.« Hans ubestridelige dygtighed og evne til at begå sig stærkt på de strategiske niveau var værdsat af de fleste.

»Jesper Hosbond Jensen har været kommunaldirektør i Syddjurs Kommune siden 2014 og har bidraget væsentligt til at skabe en fremsynet og veldrevet kommune. Det skal han have stor tak for. I Byrådet vurderer vi dog nu, at der fremover er behov for en anden profil til at stå i spidsen for organisationen,« lød det fra borgmester Ole Bollesen (S).

Komponent

Komponent – Kommunernes Udviklingscenter, hvor Jesper Hosbond Jensen nu er startet, er et fælles barn af COK – Center for Offentlig Kompetenceudvikling, der er gået sammen med KL’s (KL = Kommunernes Landsforening) Konsulentvirksomhed (KLK) og KL Ledelsespolitik.

Den digitale transformation giver helt nye rammer for udviklingen af vores opgaver i det offentlige og er et meget centralt omdrejningspunkt i forhold til, at vi lykkes med udviklingen af den fremtidige velfærd og den offentlige sektor i det hele taget.

Jesper Hosbond Jensen

Komponent tilbyder kompetenceudvikling, efteruddannelse og rådgivning, som matcher både de nuværende og fremtidige udfordringer og behov, som kommunerne står med.

Digital transformation

Jesper Hosbond Jensen bliver tilknyttet Komponents Center for Kommunal Strategisk Ledelse og vil arbejde fra Komponents kontor i Aarhus. Han kommer til at fokusere sin indsats ud fra følgende tre temaer, oplyser Komponent i en pressemeddelelse:

  • At understøtte og fremme kommunernes digitale transformation og innovation af de kommunale kerneopgaver
  • At rådgive kommunerne om digital transformation og omstilling i organisationen
  • At hjælpe kommunerne med at anvende de mange data og digitale værktøjer, kommunen allerede har til at levere bedre service mere effektivt.

»Den digitale transformation giver helt nye rammer for udviklingen af vores opgaver i det offentlige og er et meget centralt omdrejningspunkt i forhold til, at vi lykkes med udviklingen af den fremtidige velfærd og den offentlige sektor i det hele taget. Den digitale transformation handler for mig at se om både ledelsesudvikling og velfærdsudvikling, og netop de emner – koblet tæt til den digitale transformation – glæder jeg mig meget til at arbejde med hos Komponent,« udtaler Jesper Hosbond Jensen til Komponents hjemmeside i anledning af sit nye job.

»Den digitale transformation handler ikke alene om at sætte strøm til kendte processer, men er et mindset (tankegang, tankesæt, red.) til at gentænke opgaveløsningen med de digitale muligheder. Jeg brænder for at hjælpe kommunerne i at lykkes med deres forandring og udvikling, så vi både får skabt ny værdi og kan møde borgeren på en ny og mere transparent (gennemsigtig, red.) måde.«


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.