Italienerne på Mols
Siciliansk familie har købt Restaurant Mols Bjerge i Knebel. Alt er importeret fra Italien.

Italienske ord fyger gennem luften på Restaurant Mols Bjerge i Knebel.
Familien Maltese, der består af tre døtre og mor og far, har netop købt restauranten, der er omkranset af private timeshare-lejligheder i området, samt en pool til brug for lejlighederne.
Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d
Og her kan du møde ’Little Italy’, for alt spiseligt og drikkeligt er importeret fra Italien, fortæller 26-årige Noemi Maltese på engelsk, mens hun serverer siciliansk sodavand og den første hjemmebagte pizza fra den pizzaovn, som familien netop har fået sat op i køkkenet.
Navnet Restaurant Mols Bjerge bibeholdes dog af respekt for den betydning, som navnet har i området.
Italiensk mad fra bunden
Retterne er udelukkende italienske og restauranten byder på alle de traditionelle retter, som du kender fra de italienske charterture. Men der er også sicilianske retter og alt er lavet på opskrifter, der smager som dem, som Noemi selv får serveret af sin bedstemor.
»Vi elsker at være sammen i køkkenet og lave mad. Det er en del af vores kultur. Jeg har ikke lært opskrifter, men jeg har har lavet og smagt mad sammen med min familie hele mit liv,« fortæller Noemi, der som den første datter flyttede op til sin far, Francesco Maltese, der kom til Danmark for en del år siden.
Kok i 40 år
53-årige Francesco har arbejdet i et køkken siden han var 13 år og er uddannet dessertkok, mens moderen Maria oprindelig er sygeplejerske, som hun får forklaret på sit endnu sparsomme dansk.
»Jeg er på modul 2 på sprogskolen,« får hun smilende fortalt på dansk, mens hun viser rundt i køkkenet som de netop er blevet færdige med at indrette. Her skal ægteparret trylle med maden, mens døtrene primært vil stå for booking af borde og serveringen.
»Men fordi vi alle kender til maden og hvordan vi laver den, så kan vi alle træde til,« siger Noemi Maltese og viser rundt i lokalerne, der alle er nymalede, renoverede og indrettet i middelhavs-stilen med hvide og lyseblå farver.
Fra Aarhus til Knebel
Familien, der selv bor mellem Hornslet og Løgten, har haft italiensk restaurant i Aarhus i fem år og overskuddet derfra har været med til at realisere drømmen om deres eget i Knebel.
Familien tæller mor Maria (57) og far Francesco (53) Maltese, samt døtrene Noemi (26), Giorga (24) og Lara (21). Med ombord er også Elisa Amonti (24), der som udvekslingsstudent mødte kærligheden i Aarhus og da hun søgte job hos Maltese-familien, fik hun sin anden italienske familie med i købet og betragtes som en datter.
Håbet er at servere god italiensk mad fra bunden og så vil familien gerne leve af festerne i selskabslokalerne, som den forrige ejer også gjorde det.