Gas fra losseplads fundet i jord i Lynge

Region Hovedstaden har fundet lossepladsgas i jorden ved den tidligere Stengårdens Losseplads i Lynge. Der er ikke fundet gas i de nærliggende boliger og regionen vil nu forhindre, at lossepladsgassen på længere sigt siver ind i boligerne

Artiklens øverste billede
Region Hovedstaden etablerer nu en teknisk løsning, der skal sikre, at lossepladsgassen fra den tidligere Stengårdens Losseplads i Lynge ikke på sigt trænger ind i huse i nærheden. Temafoto fra Region Hovedstadens hjemmeside.

Region Hovedstaden har undersøgt den tidligere Stengårdens Losseplads i Lynge. Undersøgelsen viser, at der findes metangas, kuldioxid, olie og klorerede opløsningsmidler i jorden i det område, hvor lossepladsen har ligget.
Metangas og kuldioxid dannes i gamle lossepladser, når affaldet gennem årene omdannes og nedbrydes. Under helt særlige forhold kan metangas forårsage eksplosionsfare, oplyser Region Hovedstaden.
Lossepladsen ligger tæt på et boligområde. Regionen har derfor undersøgt, om forureningen har spredt sig til boligerne, men det er ikke tilfældet, understreger regionen. Målinger viser, at der findes metangas og kuldioxid fra lossepladsen nede i jorden på de boliggrunde, der ligger tættest på lossepladsen, men ikke inde i husene.
"Vi er glade for, at vores undersøgelser viser, at lossepladsgassen kun findes i jorden, og ikke inde i boligerne. Men for at sikre, at lossepladsgassen heller ikke på sigt trænger ind i husene, går vi nu i gang med at etablere en teknisk løsning," siger miljødirektør i Region Hovedstaden, Sune Schou.

Indsats for at fjerne lossepladsgassen

For at sikre, at der heller ikke på sigt kan trænge gas ind i boligerne, etablerer regionen nu en teknisk løsning.
I løbet af en uge etableres en midlertidig løsning, som skal reducere gas-indholdet nede i jorden ved husene. Den midlertidige løsning består i, at gassen suges op af jorden fra en række boringer, der står mellem lossepladsen og boligerne. Samtidig overvåger regionen niveauet af gas i jorden ved boligerne for at sikre, at løsningen virker.
Efterfølgende etableres en permanent løsning med en udluftningsgrøft mellem lossepladsen og boligerne. Det kræver supplerende undersøgelser og entreprenørarbejde, inden den permanente løsning kan etableres. Derfor vil der gå nogle måneder, inden løsningen er på plads, påpeger Region Hovedstaden.
"Regionen har informeret alle de beboere ved den gamle losseplads, som er berørt af indsatsen i området. Men hvis de har flere spørgsmål, er de velkomne til at ringe til os i regionens miljøafdeling, siger Sune Schou.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.