Kirken og velfærdsstaten
Professor i socialpolitik spørger om velfærdsstaten er selve inkarnationen af kirkens bud om næstekærligheden ved en sogneaften i Ebeltoft
Folkekirken er en uundværlig del af det danske velfærdssamfund, fordi den tager over, hvor velfærdsstaten ikke slår til. Det var grundsynspunktet i bogen "Kirken og Europa" skrevet af professor i religionssocilogi, Ole Riis, i 2006.
I bogen argumenterede han for, at en stor del af danskerne opfatter folkekirken på lige fod med velfærdsstatens øvrige serviceydelser. De frivillige organisationer er kirkens forlængede arm, der rækker ud efter mennesker, systemet ikke når.
De hellige skrifter
Temaet "Kirken og velfærdsstaten" diskuterer Jørn Henrik Petersen, professor i socialpolitik, dr.phil. & lic.oecon., Center for Velfærdsstatsforskning ved Syddansk Universitet, ved en sogneaften torsdag 26. september i Ebeltoft Sognegård.
"Beretningen om den barmhjertige samaritan, det andet bud om næstekærligheden, det tiende om misundelse eller Matthæus berømte dogme, at de der har skal mere gives. Man kan næsten uanset, hvad man synes om velfærdsstaten, finde en slags belæg i de hellige skrifter," har Jørn Henrik Petersen skrevet i anden sammenhæng om kirken og velfærdsstaten.
Optaget af teologi og kirke
Jørn Henrik Petersen er leder af det store projekt "Dansk Velfærdshistorie", hvis fire første bind er udkommet, og han er optaget af teologi og kirke som medlem af menighedsrådet ved Sct. Knuds Kirke i Odense i 12 år.
Sogneaftenen begynder klokken 19.30.