Fjernvarmekunder får flere penge retur

Allerød Kommune har reduceret a conto-betallingen i 2013

Artiklens øverste billede
Fjernvarmekunder i Allerød får nu flere penge retur.

Forbrugerne af fjernvarme fra E.ON i Allerød Kommune har betalt for høj en pris for deres varme i 2011 og 2012. Derfor har Allerød Kommune dels krævet, at E.ON tilbagebetaler den såkaldte overdækning, dels reduceret forbrugernes a conto-betaling i 2013, så forbrugerne på den vis bliver kompenseret.
Det er en beregning af priser og forbrug for 2013, der nu giver anledning til, at kommunen reducerer a conto-opkrævningen yderligere i 2013.
"Beregninger viser, at der også i 2013 bliver opkrævet for høje priser. Derfor nedsættes a conto-betalingerne for 2013  yderligere, så forbrugernes tilgodehavende bliver så lille som overhovedet muligt," siger formand for Klima- og Miljøudvalget, Agnete Fog.
Varmeværkerne er underlagt varmeforsyningslovens krav om, at økonomien skal hvile i sig selv. Opkrævningerne fra forbrugerne må således alene dække de reelle udgifter til levering af varme, og såvel overskud og underskud i det enkelte regnskabsår skal afvikles i det følgende regnskabsår, med mindre Energitilsynet godkender en længere afdragsperiode.
Allerød Kommune vurderer, at E.ON har opkrævet mere, end der har været afholdt udgifter for på de to varmeværker. Dermed oparbejder E.ON en overdækning, som vil være i modstrid med varmeforsyningsloven, hedder det i en pressemeddelelse fra kommunen.
Allerød Kommune har i juli 2013 indklaget E.ON's overdækning til Energitilsynet, og det skønnes overvejende sandsynligt, at E.ON pålægges at tilbagebetale overdækningen.

Glade og stolte formænd

Formændene for henholdsvis Lillerød Boligforening og Allerød almennyttige Boligselskab, Jeanette Oxfeldt og Gurli Nielsen, er glade for udmeldingen fra Allerød Kommune.
"Vi kan nu sammen med vores beboere glæde os over, at flere års kamp for en retfærdig varme er lykkedes. Ingen skal være i tvivl om, at det har kostet tid og kræfter, men det har været kampen værd," siger Jeanette Oxfeldt og Gurli Nielsen og fortsætter:
"At man i en lejebolig skal betale op mod 24.000 kr. årligt i varme, burde alle vegne få klokkerne til at ringe, men lad det nu ligge. Vi er glade og stolte formænd, der nu sammen med vore beboere vil glæde os over, at retfærdigheden er sket fyldest, og at det var kampen værd."

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.