Sygefravær halveret blandt kommunale medarbejdere

Et trivselsprojekt har halveret sygefraværet blandt medarbejderne i Center for Social og Sundhed i Furesø Kommune

Artiklens øverste billede
Arkivfoto

Et sygefravær blandt Furesø Kommunes medarbejdere i Center for Social og Sundhed - der blandt andet omfatter medarbejdergrupper som hjemmehjælpere og de ansatte på plejecentre - som lå over det gennemsnitlige for tilsvarende arbejdspladser andre steder, satte for tre år siden gang i et større projekt for at forbedre det fysiske og psykiske arbejdsmiljø.

Resultaterne har været enestående. Trivslen og arbejdsmiljøet er blevet væsentligt forbedret, og sygefraværet er halveret.

Via midler fra Forebyggelsesfonden og et samarbejde med firmaet Sund Trivsel igangsatte Furesø Kommunes Center for Social og Sundhed 'Trivselsprojektet'. Projektet er netop afsluttet, og status er, at sygefraværet er mere end halveret.

Ved projektets start var det gennemsnitlige sygefravær på 14 procent blandt medarbejderne. Det aktuelle sygefravær er nu nede på 5,87 procent og ligger således under landsgennemsnittet, som er på lidt over seks procent for sammenlignelige arbejdspladser.

En tidligere stor udskiftning blandt medarbejderne i ældreplejen er nu ophørt, så der nu er en stabil gruppe af medarbejdere og ingen ubesatte stillinger.

De positive resultat kan også aflæses ved, at der ved den afsluttende evaluering er en stigning af medarbejdere, der oplever, at lederne prioriterer trivslen.

Susanne Mortensen (C), der er formand for Social- og Sundhedsudvalget, glæder sig over det gode resultat:

"Det er et sjældent godt resultat, vi har opnået, og det glæder jeg mig virkelig over. Medarbejdernes trivsel ligger os meget på sinde i Furesø Kommune. Både ledere og medarbejdere fortjener stor ros og anerkendelse for den målrettede indsats, der ligger bag disse markante resultater. Lavt sygefravær og en stabil medarbejdergruppe betyder også, at vi har et rigtig godt udgangspunkt for at fokusere yderligere på faglighed og kvalitet til stor gavn for vores borgere", siger hun.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.