18 år og supermodel fra Aarhus: Ibrahim faldt helt tilfældigt over sit store talent

Ibrahim Idoows ansigt pryder reklamer for Dior, Hermés, Armani og mange flere, og han går på catwalken til modeugen i Paris.

Artiklens øverste billede
»Ibrahim er efterspurgt fordi han er sindssygt smuk. Han har den perfekte blanding af meget høje kindben og perfekt hud – kombineret med en smule flyveøre og et charmerende mellemrum mellem tænderne som gør at han ikke ’bare’ er smuk – men også helt sin egen og super interessant,«.fortæller hans manager i Unique Models Danmark. Foto: Helle Arensbak

»Heeey Travis!«

Vennerne stimles om Ibrahim Idoow, da han – lettere modvilligt, men på mit og Younes Deaibes’ ønske – vandrer gennem blokkene i Gjellerup med en fotograf i hælene. 

Han er ikke glad for opmærksomheden. Ikke på den måde i hvert fald. Han er jo ikke noget særligt. Men vennerne synes, det er sejt. 

»Hvad skal artiklen handle om? Bare sig til, jeg har noget på ham,« siger en af dem til mig og blinker kækt med øjet.

De smutter igen, og så er det bare kameraet, der er tilbage. Det er Ibrahim Idoow vant til. Han har nemlig skabt sig en karrierevej som model, og er vant til at blive knipset tusind billeder af i minuttet og at stå foran alverdens modefolk på catwalken.

Hvorfor vennerne kalder ham Travis? Det kommer vi tilbage til.

Ibrahim Idoow synes, der er lavet meget om i hans barndomsbydel. Det er næsten ikke til at kende med de nye bygninger og legepladser. Foto: Helle Arensbak

En tryg barndom

Ibrahim Idoow er 18 år gammel og bor i Aarhus-forstaden Brabrand, hvor han er vokset op med sin mor, der kom fra Somalia til Danmark i 90’erne, og sine syv søskende. 

»Jeg synes selv, jeg er vokset op pissefedt. Der er en masse fordomme og sådan noget. Men det har hundrede procent hjulpet mig til den person, jeg er i dag. Jeg er super taknemmelig for, at jeg kommer fra Brabrand af,« siger Ibrahim Idoow, der trods sin efterhånden halvkendte status i modelkredse ikke gør meget væsen af sig.

Han har gået i Samsøgadeskole som en af få indvandrere og er vokset op med at møde attituden »du bliver ikke til en skid. Bare tag jer sammen og prøv at få det bedste ud af det.«

Det er de fordomme, han taler om.

»Men det er jo en del af livet,« siger han og virker som en, der let ryster sådan noget af sig. 

Taler ikke om sig selv

Det har krævet en del vedholdenhed for Younes Deaibes at få Ibrahim Idoow til at sige ja til et interview med os. Dels fordi der, når man er en internationalt arbejdende model, er mange managere inde over fra forskellige lande. Dels fordi Ibrahim Idoow ikke kan lide, når det handler om ham.

»Jeg vil hellere gå model foran tusindvis af mennesker, end jeg vil tale om mig selv foran 30 mennesker,« siger han til mig, da vi sætter os ned i Jyllands-Postens kantine for at høre om hans liv og karriere. 

Men Younes Deaibes fik ham til sidst overtalt. Med præmissen om, at det ikke skulle handle om at blære sig med, hvad han har opnået. Det skal handle om at være et forbillede for andre piger og drenge og unge voksne. Det er noget af det, som Younes Deaibes lægger stor værdi i og selv prøver at være.

Ibrahim Idoow ser ikke sig selv som noget specielt. Men modeverden er vild med ham. Foto: Helle Arensbak

Ibrahim Idoow startede modekarrieren som 16-årig. Hans første show var for Dior Hommes i Paris – som han siden har gået for flere gange. Derudover har han gået shows for huse som Versace, Armani, Hermes, Moschino, Dolce & Gabbana og Ferrari. Han har skudt modeserier for blade som L’Uomo Vogue og Dansk Magazine og kampagner for Dior Hommes og Giorgio Armani.

Til interviewet er han mødt op i ganske almindelige grå joggingbukser og en hættetrøje og har taget sin ven Karim med.

Til København og Paris

Havde I kammerater set det her komme?

»Jeg har aldrig set nogen af os nå til det punkt, hvor Ibrahim er nu. Det kom meget bag på os, for at være ærligt. Og det var bare sådan lige pludselig, så var han bare model. Men vi er alle sammen stolte af ham!« siger vennen Karim.

Det var faktisk lidt pludselig, at Ibrahim Idoow blev model. 

»Jeg kan huske, jeg så sådan en annonce på Instagram, hvor der stod ”become a model”. Jeg var 15 år og skulle i gang med at have et arbejde og tjene nogle penge. Men jeg gad ikke sidde bag kassen i Føtex. Og så jeg bare det opslag og tænkte: ”Whatever, lad mig prøve det.”«

Og så tog han til åben casting. Med opbakning fra især sine storesøstre, der hjalp ham med at lave braids i håret, alt imens de talte om de mange penge, han kunne tjene ligesom Kendall Jenner og alle de andre store modeller.

Han blev ringet op, allerede samme dag han var til casting og skulle til København et par dage efter for at skrive under på en kontrakt. Halvandet år efter kom det første store show i udlandet for Dior. 

»Der vidste jeg stadig ikke helt, hvad det her var. Så begyndte jeg bare med at få arbejde. Arbejde, arbejde, arbejde. Indtil jeg fandt ud af, at det er rimelig stort det her. Det er godt. Og så – blev jeg bare ved,« fortæller Ibrahim Idoow og flasher et af sine store smil, som også er det, modehusene elsker ham for. 

Det skriver i hvert fald hans manager i Unique Models Danmark, da jeg spørger, hvorfor Ibrahim Idoow er så populær.

»Ibrahim er efterspurgt fordi han er sindssygt smuk. Han har den perfekte blanding af meget høje kindben og perfekt hud – kombineret med en smule flyveøre og et charmerende mellemrum mellem tænderne som gør at han ikke ’bare’ er smuk – men også helt sin egen og super interessant.«

I starten var det meget uvirkeligt for Ibrahim Idoow at være i den helt anderledes verden. Det er det faktisk måske stadig lidt.

»Jeg kan huske første gang, jeg skulle med mine søster til Paris. Jeg tænkte: Skal jeg til Paris? Du ved sådan – Paris!? Med Eiffeltårnet!? Jeg skulle lave sådan et kampagne-shoot for Dior. Så kom jeg bare ind i sådan en kæmpe set, og jeg tænkte bare: ”Okay, shit! Det her, det er virkelig stort.”«

Lukker showet

Men alligevel var det svært for ham at kapere helt hvor stort et skridt i sin modelkarriere han allerede havde taget.

»Jeg kan huske mit første år, jeg vidste ikke hvor stort det var. Jeg gik bare og lavede sjov med det. Var pisse ligeglad og hyggede mig bare.«

Hans agent på det tidspunkt kom dog til ham og sagde, at han lige skulle stramme op. Man kan ikke bare sidde og sove for eksempel hos en kunde, bare fordi jobbet starter meget tidligt om morgenen.

»Jeg tænkte: Hvis de regner med, at jeg kommer klokken seks om morgenen! Og jeg skal sidde i tre timer, før jeg får makeup på, så må jeg også lige finde lidt rum til at sove. Men… Det kunne jeg ikke. Det kunne man ikke. Ikke på sådan et job,« fortæller Ibrahim Idoow.

Det var den lille opsang, der rigtig fik ham til at forstå, at »jeg kan gøre noget ud af det her.«

Nu er han vant til at være mere professionelt – og heldigvis har han også fået faste og kendte kunder, som han kan have det mere afslappet omkring.

Kan du huske første gang, du havde sådan en rigtig succesoplevelse med det? Hvor du tænkte, okay, jeg er faktisk god til det her?

»I starten, hvor jeg tænkte, okay, det her kan faktisk blive til noget, det var da jeg gik mit første Dior show, hvor jeg lukkede showet. Jeg tror, jeg var den første model i mit bureau i femten år for at booke noget til Dior,« siger Ibrahim Idoow og forklarer, at det at lukke et show er helt specielt, fordi man har catwalken for sig selv og folks udelte opmærksomhed.

Lønnen er også en håndgribeligt tegn på, at han er god til det, han laver.

»Og så hen ad vejen, da jeg så pengene,« smiler han. 

Vennerne og Travis Scott

I de første otte-ni måneder delte Ibrahim Idoow ikke sin nye karriere med sine venner.

Hvordan kan det være, du ikke fortalte dine venner om det i starten, var det for usikkert?

»Jeg har aldrig rigtig kunne lide fokus. Jeg ved godt, det er meget sjovt på grund af mit arbejde ikke at kunne lide fokus, men ikke blandt mine venner. Det gad jeg ikke. Jeg gad ikke sige sådan: ”Hey kig på mig, jeg laver det her.” Jeg ville ikke have, at de skulle se på mig på en anderledes måde. På grund af, jeg tog en helt fjerde vej.«

Men han kunne ikke skjule det længere, og slet ikke, da Travis Scott (amerikansk rapper med 48,3 millioner følgere) delte et foto af ham på Instagram. Vennerne var helt oppe at køre. Det er derfor, de begyndte at kalde ham for Travis.

Ibrahim Idoow var selv glad, omend lidt mindre oppe at køre. Også fordi han lige skulle tro på, at det var helt ægte.

»Han lavede et co-lab med Dior, så jeg var sådan, ja ja det var bare mega tilfældigt, han lige valgte mig. Det er ikke fordi han postede mig, fordi det er mig. Men alligevel… På den anden side… Hvad nu hvis det er mig, ikke? Men jo 100 procent, jeg var fucking glad første gang, jeg så det. Jeg tænkte: What!?«

En karriere på skinner

Nu behøver Ibrahim Idoow ikke længere gå til castings – tilbuddene vælter ind fra ind- og udlandet. Så får han stukket et tidspunkt og et par flybilletter i hånden. Han kan godt finde på at gå til et par åbne castings, når han er afsted på job. Men så er det mest for sjov.

Hvad var det for en gnist, der gjorde, du synes, det var spændende at arbejde med det her?

»Det er helt klart oplevelserne. Til fashion week, hvor du skal bo på et lille klamt hotel med din kammerat i 14 dage og I bare skal løbe rundt i hele byen til forskellige castings. Og du møder så mange mennesker. Jeg siger nogle gange, at jeg vil næsten gøre det gratis for oplevelserne. Det er nogle sindssyge minder, jeg har fået ud af det.«

Derudover har han fået mange venner. Og gejsten til at blive ved bliver holdt i live af netop oplevelserne.... og til de trælse jobs, så hjælper pengene også godt på det.

Selvom han er en international stjerne, så er Ibrahim Idoow også en helt almindelig 18-årig ung mand med benene på jorden, der stadig bor hjemme hos sin mor. Pressefoto

Hvis vi spørger dig om 10 år, hvor er du så i dit liv? Er du stadig model?

Det tror han ikke. Ibrahim Idoow er lidt mere typen, der tager det dag for dag. Det har nok også lidt at gøre med hans unge alder, at 10 år er en utrolig lang tidshorisont at forholde sig til. Fem år er lidt lettere – der er han nok stadig model.

»Og så laver jeg nok tusindvis af andre ting, men det kan jo være alt muligt.«

Younes Deaibes beder ham uddybe, drømme stort!

»Jeg kunne arbejde i en kiosk eller være model. Jeg ved virkelig ikke, hvad jeg 100 procent vil. Men jeg er sikker på, det nok skal komme!«

Younes Deaibes er meget betaget af hans ydmyghed – hvor kommer den fra?

Ibrahim Idoow er ikke meget for at vise sig.

»Don’t outshine your brothers. Forstår du? Jeg vil ikke stå og virke som om, jeg er bedre end nogen andre. For det er jeg ikke. Så, om du er model og har 200.000 følgere, eller du arbejder i Fakta og ikke engang har Instagram. Det er lige meget. Status betyder ikke noget for mig.«

Hvad betyder så noget for dig?

»For mig er det hele baseret på respekt. Hvordan du kommer til mig, og hvordan du taler til mig – det er det, der betyder noget.«

Ibrahim Idoow slutter interviewet af med at sende et af sine karakteristiske, ydmyge, brede smil, som stort set alle modehuse i Europa har forelsket sig i.

Det taler vi om lige nu. Modtag vores nyhedsbrev for at få dagens østjyske tophistorier. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.