Bedre kræftbehandling, nyt hospital og miljørigtige biler

Artiklens øverste billede

Kortere ventetid for kræftpatienter, milliarder til byggeri af nye hospitaler samt nye miljøvenlige køretøjer.

Sådan lyder nogle af de positive elementer i Budget 2014 for Region Hovedstaden, som Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti, Venstre, Det Radikale Venstre og Enhedslisten har indgået en aftale om. Karin Helweg-Larsen og Andreas Røpke, som begge står uden for partierne, har også tilsluttet sig.

Endnu stærkere sundhedsvæsen
I budgettet er der afsat 100 millioner kroner til at øge behandlingskapaciteten generelt. Partierne øremærker også 40 millioner kroner til at modvirke overbelægning på de medicinske afdelinger, så ingen skal ligge på gangene.

Behandlingen af kræftpatienter har brug for et løft, og derfor er partierne er enige om at afsætte 15 millioner kroner til at forkorte ventetiden ved at udvide arbejdstider, ansætte mere personale og aflaste nøglepersoner for at undgå flaskehalse.

Derudover bruges der 146 millioner kroner til investeringer i nyt apparatur, ikke mindst til undersøgelse og behandling af kræft.

Milliarder til nye byggerier i 2014
Region Hovedstaden bygger i de kommende år fremtidens hospitaler og psykiatri for knap 15 milliarder kroner. Det sikrer ifølge regionen en høj faglig kvalitet og sikkerhed, eksempelvis over for infektioner. I 2014 bruges over 1 milliard kroner på det nye hospitalsbyggeri.

I de næste tre år afsættes yderligere 956 millioner kroner til at bygge nye fuldt automatiserede sterilcentraler, hvor robotter gør det rutineprægede arbejde, så nedslidning af medarbejderne undgås, og der kan komme mest muligt ud af de nye hospitalsbyggerier.

Partierne er også enige i budgetaftalen om at fortsætte udbygningen af enestuer i psykiatrien, og at der på sigt skal være et produktionskøkken på Nyt Hospital Nordsjælland.

Region Hovedstaden har samtidig besluttet, at alle regionens egne lette køretøjer, som bliver købt efter 1. juli 2014 - undtaget ambulancer og akutlægebiler - ikke må være drevet af fossile brændstoffer.

Endelig afsættes 8,8 millioner kroner ekstra til cykelfremkommelighed og cykelparkering.

Mere hjælp til børn og unge
Region Hovedstaden har i øjeblikket ekstra meget fokus på at gøre en større indsats for de børn og unge, som møder sundhedsvæsenet. Viden skal omsættes til handling, og børn og unge skal behandles på deres egne præmisser, lyder det fra regionen.

Derfor indeholder budgettet 17 millioner kroner over de næste fire år til at følge op på den børne- og ungepolitik, som netop er sendt i høring. I 2014 og de følgende år afsættes også 10 millioner kroner til udrednings- og behandlingsgaranti i børne- og ungdomspsykiatrien.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.