Ups! 790 skole-Ipads haves, men hvor er netværket?

Elever og lærere på Slagslunde og Ganløse Skoler i Egedal var blevet lovet Ipads ved skolestart - der var bare intet netværk

Artiklens øverste billede
Eleverne på Slagslunde og Ganløse skoler må vente til efter efterårsferien før de kan bruge Ipads fuldt ud i undervisningen. (Arkivfoto)

Tusindvis af elever på Egedals skoler har allerede fået udleveret Ipads til brug i den daglige undervisning, og ved skolestart i august var det så omkring 790 elever på Slagslunde og Ganløse skolers tur - troede de.
For mens de to skoler har fået opsat fladskærme, projektorer og Apple TV i samtlige klasser og faglokaler, lærerne har forberedt sig på den nye form for digitale undervisning, og eleverne har glædet sig, så mangler Egedal Kommune lige en vigtigt detalje for at undervisningen med Ipads kan fungere, nemlig netværket.
Da elevnerne mødte i skole efter sommerferien var der nemlig endnu ikke sket en udbygning af netværket på de to skoler. På Slagslunde Skole er der kun administrationens netværk, mens der på Ganløse Skole er et netværk, som dog langt fra er stort nok, og derfor ville gå ned, hvis eleverne skulle undervises med deres nye Ipads.
De nyindkøbte Ipads forblev ved skolestart derfor i depot.
Bliv ven med Lokalavisen.dk på Facebook, og få vores tophistorier på din væg - KLIK HER

Forælder: Det er for ringe

"Det er bare ikke godt nok – det er synd for både elever og lærere, som var meget klar til at gøre brug af den nye teknologi. Hvorfor har man ikke sørget for tilstrækkelig kapacitet til noget, der har været planlagt så længe? Man har åbenbart investeret i IPads uden at sikre sig, at de rent faktisk kan anvendes," siger John H. Petersen, der er far til en dreng i 7. klasse på Ganløse Skole.
Ifølge formanden for Skoleudvalget, Karsten Søndergaard (v), skyldes det manglende netværk, at man i kommunen har valgt at satse stort.
"Det trådløse netværk skulle efter den oprindelige plan have været opgraderet på Ganløse og Slagslunde skoler hen over sommerferien, så det var klar til at understøtte IPads'ne i forbindelse med skolestart, men Kommunalbestyrelsen besluttede i mellemtiden, at frigive økonomiske ressourcer til at opgradere netværkene på alle Egedals skoler. Det er selvfølge rigtig godt, men det betød, at den samlede pris på at opgradere netværk på skolerne blev så stor, at opgaven efter reglerne skulle sendes i udbud - og den slags tager længere tid. Derfor kommer der først et opgraderet netværk op på skolerne i efterårsferien, men til gengæld sker det på alle skoler. Ganløse og Slagslunde skoler ville oprindeligt først have delt IPads'ne ud når netværket var opgraderet. Nu har man imidlertid besluttet, at eleverne godt kan have glæde af dem, selvom netværket ikke er opgraderet endnu," siger han.

Ingen informationer

Men en ting er ifølge John H. Petersen selve Ipads'ne, noget andet er de manglende informationerne omkring hele affæren.
"Et er at der rent teknisk er sket en svipser, men informationsnuveauet har simpelthen været virkelig dårligt. Hverken lærere eller elever har vidst, hvad der skulle ske," siger den frustrede forælder, og fortæller at størstedelen af skolernes budgetter er brugt til indkøb af IPads på bekostning af andre materialer.
Til det siger Karsten Søndergaard:
"Jeg skal beklage, hvis forældre og elever sidder med en oplevelse af, at informationen ikke har været tilstrækkelig, men jeg ved, at vi har bestræbt os på løbende at orientere om tidsplanen."
Bliv ven med Lokalavisen.dk på Facebook, og få vores tophistorier på din væg - KLIK HER

Husk forsikring

Trods netværkssvipseren fortæller John H. Petersen, at både børn og lærere på de to skoler ser meget frem til at gøre brug af Ipads'ne i undervisningen. Han har dog talt med flere forældrer, som er nervøse for, om Ipads'ne kan betyde en stor ekstraregning for forældrene, hvis de går i stykker eller bliver stjålet.
"Det kan være en stor udgift for forældre at skulle erstatte en eller flere ipads, og det er en fristende ting at have liggende i klasselokalet. Der bør kommunen være helt klar over retningslinjerne og melde klart ud. Det er jo ikke noget vi som forældre kan sige nej til," siger han.
Ifølge Karsten Søndergaard er informationeren om den side af sagen dog lige på trapperne.
"Når den enkelte elev får udleveret sin iPad, får forældrene samtidig et brev, hvor vi beder om, at man kontakter sit forsikringsselskab for at sikre, at iPaden er forsikret derhjemme. På skolerne gælder vores forsikring," siger skoleudvalgsformanden.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.