Elever maler skøn skole skønnere på kun en dag

8.C har lavet en udsmykning af hoved- indgangen på Usserød Skole, der er lavet på kun en dag i samarbejde med foreningen Skøn Skole.dk

Artiklens øverste billede
Eleverne i 8.C på Usserød Skole fik en dag til at forskønne skolens indgang, og det gjorde de med stor koncentration og ihærdighed. Foto: Steen Tue Bjerborg

Hvis man ikke lige vidste det, er det ikke til at se det. Men den udsmykning, der nu er blevet indviet på Usserød Skole er lavet på kun en dag og af elever fra bare en klasse.
"8.C syntes, at hovedindgangen var grim og kedelig og søgte derfor om at komme med i Skøn Skole, der støtter udsmykningsprojekter på skoler. Klassen blev optaget, men fik samtidig at vide, at de som et forsøg kun måtte bruge en dag på arbejdet imod normalt seks dage, så vi havde travlt," fortæller Henriette Lambaa-Bonde. der som billedkunstlærer på Usserød Skole styrede arbejdet.

10 værdier i billeder

Først på dagen fandt eleverne frem til nogle værdier, som de mener, gør en skole skønnere. Det blev blandt andet til værdierne trivsel, udvikling, kreativitet, personlighed og hjælpsomhed.
Herefter sammenlignede de værdierne med skolens hovedværdi, hvorefter 10 værdier blev omsat til nogle farverige og kreative billeder, der nu hænger på væggen ved indgangen sammen med et hovedbillede, der symboliserer det fingeraftryk, eleverne har sat.
Derudover lavede eleverne også to film, en dokumentarfilm om projektet og en film om en af værdierne, hjælpsomhed, der nu er lagt på YouTube, og som der er en scannings-kode til ved siden af kunstværkerne på væggen.
"Jeg er imponeret over elevernes kreativitet, flid og resultater. Men samtidig må jeg konstatere, at det var for kort tid med kun en dag. Så hvis vi skal gentage det, skal der i hvertfald være mere tid til forberedelse på skolen," forklarer Anne Hopmann, der er formand for Skøn Skole og som på grund af, at der var tale om et forsøg på Usserød Skole var med i arbejdet på skolen.

Eleverne lavede 10 billeder, som hver især repræsenterer en værdi, som de mener, gør en skole skønnere at være på. Foto: Steen Tue Bjerborg

For skolens skyld

På trods af den korte tid, nåede arbejdet at sætte nogle positive og uudslettelige spor, ikke bare i de kunstværker, der nu hænger og forskønner indgangen til skolen, men også hos de elever, der var med til at lave dem.
"Det har været lidt stressende, men samtidig har det været sjovt og spændende. Og så betyder det meget, at vi har gjort det her for skolens skyld," er Katrine, Anne Sofie og Christine enige om, imens Tore i dokumentarfilmen konstaterer, "hvor stor en forskel et lille billede kan gøre på en stor skole," og en pige udtaler, at eleverne "kom tættere på hinanden".

Elevernes 10 værdi-billeder er hængt op ved hovedindgangen, hvor de blev afsløret ved en fernisering et for et. Foto: Steen Tue Bjerborg

Har løftet elever

8.C's klasselærer Christian Larsen Langstrup har da også kunne se og mærke en tydelig positiv effekt hos sine elever i klassen.
"Ja, der er ingen tvivl om, at det her har løftet eleverne meget og også fået nogle andre og mere stille og tilbageholdende elever mere på banen," fastslår klasselæreren, der også kan glæde sig over, at skolelederen er tilfreds med resultatet.
"Ja, jeg synes, at det er et utrolig flot arbejde, og egentlig synes jeg også, at elevernes værdier hænger godt sammen med skolens overordnede værdi, der er, at 'Her har vi lyst til at lære," konstaterer Flemming Boel, der efter præsentationen måtte love en pige fra en anden 8. klasse, at han ser på mulighederne for, at der kan komme nogle flere kreative timer i udskolingen.
Ellers kan man i hvert fald søge om at komme med i Skøn Skole på www.skønskole.dk, hvor man også kan læse mere om foreningen, der er en privat non-profit forening, der sponsoreres af virksomheder, bl.a. Velux Danmark i Hørsholm.

Ved siden af billederne hænger to scanningskoder til to film, som eleverne har lavet om projektet og en af værdierne, hjælpsomhed. Foto: Steen Tue Bjerborg
Stifteren og lederen af foreningen, Skøn Skole, Anne Hopmann,var med på Usserød Skole, da det var første gang, at en klasse kun fik en dag til arbejdet. Foto: Steen Tue Bjerborg

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.