Vorrevangskolen bli’r ekspert i pædagogisk IT
Vorrevangskolen I Aarhus Nord er blandt de 21 folkeskoler landet over, som skal deltage i et forskningsprojekt om brug af pædagogisk it i undervisningen
“Vi er meget glade for og stolte over at blive udvalgt til at deltage i de nationale forskningsprojekter. Vi har et godt fagligt afsæt for at gå ind i arbejdet, da vi i en årrække har arbejdet med pædagogisk IT, og har medarbejdere, som er dygtige og meget engagerede i det.”
Skoleleder på Vorrevangskolen, Lise Thorn, har grund til at smile stort.
En bevidst satsning på pædagogisk IT har netop sikret skolen i Aarhus Nord en eftertragtet plads blandt 21 skoler landet over, som nu kommer med i fire nationale forskningsprojekter om brug af pædagogisk IT i undervisningen.
Vorrevangskolen satser stort på pædagogisk IT
Projekterne, som løber frem til sommeren 2015, skal kaste lys over, hvordan brugen af pædagogisk IT i undervisningen styrker lærernes kompetencer og skaber de bedst mulige læringsbetingelser for eleverne.
“Generelt er vi pænt med i forhold til IT. For mange af lærerne er det en helt naturlig del af deres didaktiske og pædagogiske arbejde at inddrage IT og digitale læremidler i deres undervisning,“ siger skoleleder Lise Thorn.
“Men mange giver også udtryk for, at de ved at området rummer meget, meget mere. Derfor besluttede vi sidste skoleår, at nu ville vi sætte stort ind i forhold til pædagogisk IT og løfte lærernes it-fagdidaktiske kompetencer,” forklarer hun.
Udskolingen med først
“Ved at have fået mulighed for at indgå i projektet håber vi at opnå et IT-fagligt løft til glæde for hele skolen.”
Vorrevangskolens ledelse skal i denne uge mødes med de involverede samarbejdspartnere og projektledelsen.
Her bliver det besluttet, hvilke klasser, der skal indgå i projektet.
“Men det ligger allerede klart nu, at det er lærergruppen fra udskolingen, der deltager, så i første omgang er det altså udskolingseleverne, der kommer med i projektet,” fortæller Lise Thorn.
Målet er dog, at den nye viden også skal ud til resten af skolen.
Projektet er inddelt i fire faser og i sidste fase, der forventes at ligge i efteråret 2014, skal processen forankres på skolen.
På det tidspunkt vil flere lærere og elever på skolen blive inddraget i projektet.
Væld af digitale muligheder
Aarhus Kommune har netop søsat et korps af 32 særligt uddannede og kyndige it-ressourcepersoner, som kommunens folkeskoler kan trække på. Af de 32 kommer to fra Vorrevangskolen.
”Det er fornemt, at Vorrevangskolen er udpeget, og jeg glæder mig til at se resultaterne af det kommende arbejde,” siger Børn og Unge-rådmand , Kristian Würtz.
“Vi står med et væld af digitale muligheder, som vi skal udnytte bedst muligt i fremtiden. Med projekterne her bliver vi klogere på, hvordan IT vil forandre skolelivet til glæde for elever og lærere, så eleverne får mest muligt ud af undersivningen.”