Nu får Lystrup sin egen erhvervs-lobby

Erhverv Lystrup har nedsat et udvalg, der skal tale det lokale erhvervslivs sag og gøre byen mere appetitlig for nye virksomheder

Artiklens øverste billede
Store dele af erhvervsområdet i Lystrup er præget af, at det blev etableret dengang, det var produktionsvirksomheder, der holdt til i byen. Sådan er det ikke længere, og i dag har virksomhederne i langt højere grad behov for at tage sig godt ud overfor deres kunder og samarbejdspartnere.

Skal Lystrup byde sig mere attraktivt til for erhvervslivet, er der nødt til at ske forandinger.
Det mener Erhverv Lystrup, og derfor har erhvervsforeningens bestyrelse nu taget initiativ til at nedsætte en gruppe, der skal tale det lokale erhvervslivs sag både i forhold til byrådepolitikerne på rådhuset, og i forhold til fællesrådet og andre lokale foreninger.
“Udvalget er et helt nyt tiltag, men vi håber, det bliver et forum, hvor erhvervsfolk i området kommer med de frustrationer, de har i forbindelse med at drive erhverv i Lystrup, og hvor vi sammen kan finde løsninger og arbejde for at få dem ført ud i livet,” siger formand for Erhverv Lystrup, Hanne Nippin, der sammen med Bo Gustafsson fra Ejendomsselskabet Gryskær udgør det nye lobby-udvalg.
“Der er mange ting i Lystrup, der er forsømt, og der er nogle infrastrukturmæssige forhold, som vi gerne vil have rettet op på,” fortæller Bo Gustafsson .
“For eksempel er det et problem, at Lystrup efter motorvejsåbningen er blevet låst inde. Flere af de hurtige smutveje til og fra byen, for eksempel Pedersmindevej, Lægårdsvej og Egå Møllevej, er lukket, og tilbage er kun motorvejen og Lystrupvej, som i forvejen var hårdt belastet.”
“Det har ikke gjort det lettere at være erhvervsdrivende i Lystrup. Byen er traffikalt blevet alt for komprimeret i forhold til sin størrelse,” siger han og peger på, at en løsning kunne være at forlænge Møgelgårdsvej ud mod Mejlbyvej eller reetablere Egå Møllevej.

Skiltning helt ude i skoven

Et andet af de problemer, det nye udvalg vil gå aktivt ind i, er skiltningen i Lystrups industri- og erhvervsområde.
“Skiltningen er mildt sagt helt ude i skoven. De store skilte ved for eksempel Lægårdsvej er misligeholdte, ved at vælte og er ikke opdateret i meget lang tid. Vi vil prøve at få en positiv dialig omkring skiltningen, for det er i alles interesse, at skiltningen fungerer og at det ikke ligner “Palles Tivoli”, hvor enhver uden at tænke på helheden sætter vimpler, bannere, flag og skilte op. Så det handler også om, at vi skal gribe i egen barm,” konstaterer formanden.

Behov for forskønnelse

“Store dele af erhvervsområdet i Lystrup er præget af, at det blev etableret dengang, det var produktionsvirksomheder, der holdt til i byen. Sådan er det ikke længere, og i dag har virksomhederne i langt højere grad behov for at tage sig godt ud overfor deres kunder og samarbejdspartnere. Derfor er der et stort behov for at få forskønnet erhvervsområdet. Det har været forsømt længe,” konstaterer Hanne Nippin.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.