Borgere vrede over nye boliger

Lokalplanforslag 146 med boligbyggeri på Barakstien ved Ridebanen i hård modvind på borgermøde

Artiklens øverste billede
Mange borgere udtrykte deres modstand mod lokalplanforslag 146 ved torsdagens borgermøde, og det hjalp ikke meget, at der blev fremvist en stor model af området ved Ridebanen og Barakstien. Foto: Morten Timm

"Ta' det nu roligt..."
Arkitekt Peer Teglgaard måtte forsigtig dæmpe gemytterne hos de fremmødte på torsdagens borgermøde, da han på vegne af advokat Tom Mortang, ville vise en model af det boligbyggeri  på seks lejligheder på Barakstien ved Ridebanen, som den lokale erhvervsadvokat har planer om at bygge på sin grund ved siden af det gamle domhus.
"Det her handler om en lokalplan - ikke en model af et byggeprojekt," harcelerede Peter Skat-Nielsen, formand for Dansk Naturfredningsforening.
Tom Mortangs byggeprojekt kræver en ny lokalplan for området, og det er den (nr. 146), der lige nu er i offentlig høring frem til 23. september.
Men der var absolut ingen opmuntring at hente for advokat Tom Mortang. Modstanden mod både lokalplan og byggeri var markant hos de godt 70-80 fremmødte borgere, der kun synes at være tilfreds med én ting: At lokalplan 146 skrottes.

Fejl og sjusk

Flere kritiserede at lokalplanforslaget ikke indeholdt en sammenligning med den eksisterende plan, så man kunne se, hvori forskellene var.
"Der er ikke simpelt hen ikke foretaget en sammenligning, og der er en række ting, der strider mod hinanden. Det er et forslag, der er fyldt med fejl og sjusk," fortsatte Peter Skat-Nielsen.
Birgit Weng fulgte op og mente ikke, at politikerne overhovedet var klar over, hvad forskellen var. "For havde de vidst det, så havde de afslået Tom Mortangs ansøgning. Jeg synes, politikerne skal tænke sig om og høre på os Hørsholmborgere og glemme hr. Mortangs drømme," sagde Birgit Weng.

Arkitekt Peer Teglgaard fortæller om projektet foran 70-80 utilfredse borgere. Foto: Morten Timm

Kun en høring

Udvalgsformand Peter Antonsen udtrykte ikke sin egen holdning til projektet, men måtte flere gange understrege, at det var 18 ud af 19 medlemmer af Hørsholm Kommunalbestyrelse, der var enige om at sende lokalplanforslaget i høring, fordi de anså boligprojektet som en del af området på Barakstien, hvor der er etageboliger og hvor der godt kunne ske en byfortætning.
Men han måtte samtidig flere gange slå fast, at lokalplanforslaget kun er i høring og der absolut intet er besluttet. Endnu.
Blandt de fremmødte borgere blev der også udtrykt bekymring for bygningens højde på 12 meter og at træbeplantningen mellem domhus og sognegård med tiden vil blive fjernet samt det faktum, at lokalplanforslaget vil tillade boliger i hele området, også på kommunens grund.
Fra Hørsholm Menighedsråd var der utilfredshed med indbliksgener til præsternes kontorer i Sognegården, ligesom man usikker på om den planlagte ejendom kan have negativ betydning på afvanding af området. Sognegården var for tre år siden udsat for vandskade til flere millioner efter skybruddet i 2010.

Afviger kommuneplan

Endelig blev Peter Antonsen og den øvrige kommunalbestyrelsen kritiseret for, at de vedtager en kommuneplan (helhedsplan) for 12 år og så allerede efter fire år vil lave så store afvigelser.
Udvalgsformanden forsvarede sig med, at det er umuligt at planlægge 12 år ud i fremtiden.
"Jeg mener, at der skal være mulighed for at give plads til gode idéer, hvis de dukker op. Ellers er det lidt for fundamentalistisk, hvis man skal vente 12 år, før man kan ændre noget," sagde Peter Antonsen.

Hører til Barakstien

Advokat Tom Mortang sagde ikke selv noget under borgermødet og ville heller ikke bagefter kommentere på mødet. Dog sagde han til Ugebladet:
"Alle skal jo have lov til at komme til orde, men jeg håber da, at folk kunne se på modellen, at boligerne ikke er relateret til Ridebanen, men alene Barakstien".
Høringsperioden for lokalplanforslag 146 varer frem til den 23. september.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.