Fællesgartneriet lever stadig

Projektet om et fællesgartneri i Brabrand vandt ikke idékonkurrence, men idéen bobler stadig

Artiklens øverste billede
Faldefærdige og forladte står mange drivhuse i Brabrand hen, og det skal der laves om på, mener Marie Pilegaard, som vil lave et Fællesgartneri i et af dem.

“Vi giver da ikke sådan lige op,” siger Marie Pilegaard, der er arkitekt og én af initiativtagerne til et Fællesgartneri i Brabrand.
Hun arbejder nemlig troligt videre med at få stablet gartneri-projektet på benene - også selvom det ikke vandt idekonkurrencen ”Byg det op” i maj.
“Jeg tror, at det helt sikkert bliver til noget, og håbet er, at det allerede er fra næste forår,” siger en optimistisk Marie Pilegaard, som fortsætter:
“Omkring ti personer har meldt tilbage, at de er interesserede i at være med. Men når først det kører, så bliver det noget nemmere at få medlemmer.”

Positive tilbagemeldinger

Tanken er, at et af Brabrands forladte og slidte drivhuse skal renoveres og laves til et fællesdrivhus, hvor interesserede kan leje sig ind og få sit eget lille stykke have.
For at få projektet til at blive en realitet har Marie Pilgaard blandt andet været til møde med både direktøren for Teknik og Miljø og Stadsarkitekten i Aarhus Kommune, og herfra var der positive vendinger at hente.
“Det er et meget interessant projekt. Det er enormt fedt, når der kommer sådanne innovative idéer, og det her været meget interessant at høre mere om,” siger stadsarkitekten Stephen Willacy og fortsætter:
“Med Fællesgartneriet omsætter man et ellers uudnyttet drivhus-miljø til noget værdigfuldt. Jeg er positiv over dialogen med Fællesgartneriet og vil gerne støtte op om projektet. Kan vi eksempelvis være behjælpelige med at søge nogle midler, vil vi gerne det,” siger Stephen Willacy, som også synes, at det vil være en “knaldgod ide”, som han udtrykker det, at Fællesgartneriet kan bruges af eksempelvis skoleklasser.

Mere end bare grøntsager

Det er nemlig én af de ting, som Marie Pilegaard håber, at Fællesgartneriet også ville kunne lægge rammer til.
“Håbet er, at der eksempelvis kan holdes foredrag i gartneriet, eller at kommunens skolebørn kan komme herud og spise og lære om sund mad,” fortæller Marie Pilegaard.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.