Herregård nytænkes for flere hundrede tusinde kroner

Wedelslund ved Galten skal i fremtiden være mødested for mennesker, der er bidt af veteranbiler og gamle fly

Artiklens øverste billede
Wedelslund ved Galten skal nytænkes, så herregården er klar til fremtiden.

Wedelslund ved Galten skal være et mødested for mennesker med interesse for veteranbiler og gamle fly.
I hvert fald hvis det står til herregårdens ejer, Jesper Ungstrup Nielsen. Og den idé er så god, at den netop har modtager 200.000 kroner i støtte til udvikling gennem Realdanias kampagne "Fremtidens Herregård".
Kampagnen skal skabe lokal dynamik og bedre livskvalitet på landet, samtidig med at herregårdens bygninger og helheder bevares for eftertiden. Da kampagnen blev skudt i gang i juni valgte 48 af landets herregårde, at byde ind med ideer til projektet. Tolv af dem blev valgt ud og heriblandt herregården Wedelslund ved Galten.
”Vi er naturligvis meget begejstrede og glade for udvælgelsen, og for at også Realdania synes, at vores idé for Wedelslunds fremtid er god. Udvælgelsen vil få stor betydning for godset og lokalområdet, og vi går en spændende fremtid i møde,” siger Jesper Ungstrup Nielsen.

Et godt eksempel

Ideen er at den lokale herregård skal kunne efterkomme den store interesse, der er, for stedets veteranbilklub, og for de mange arrangementer med veteranbiler, der allerede afholdes på stedet. Projektet omfatter udbygning af godsets garageanlæg til blandt andet værkstedsfaciliteter.
Pengene, som herregården netop har modtaget, er til udvikling og kvalificering af ideen. Projektet får en rådgiver, som sammen med Jesper Ungstrup Nielsen, skal udfolde den arkitektoniske og forretningsmæssige idé. Først i løbet af foråret 2014, bliver det afsløret om projektet er klar til realisering.
Hver især har de udvalgte projekter potentiale til at vise, hvordan revitalisering af herregårdens tomme bygninger og udvikling af helt nye forretningsområder kan genskabe herregårdens historiske rolle som kraftcenter for lokal udvikling.
”Projektet på Wedelslund er et godt eksempel på, hvordan herregårdens bygninger og helheder kan bevares og udvikles til formål, der inviterer nye målgrupper indenfor. Idéen viser en stærk vilje til at bringe livet tilbage til herregården og genskabe den historiske rolle som lokal dynamo og pejlemærke. I Realdania glæder vi os nu til at deltage i den videre udvikling,” siger Christian Andersen, der er projektleder i Realdania.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.