Flere skoler skal leve op til loven: Livreddende førstehjælp skal på skoleskemaet

En ny indsats fra Dansk Råd for Genoplivning skal medvirke til, at flere skoler underviser i livreddende førstehjælp, hvilket har været lovpligtig siden 2006.

Artiklens øverste billede
Indsatsen er støttet af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal med 7,3 mio. kr..Foto: Presse.

Et nyt undervisningskoncept fra Dansk Råd for Genoplivning skal derfor bidrage til at øge antallet af unge, der forlader folkeskolen med kompetencer til at redde liv og viden om, at de kan gøre en vigtig forskel ved at handle. 

Ambitionen er, at 60.000 elever årligt vil få undervisning i livreddende førstehjælp. Det skriver Dansk Råd for Genoplivning i en pressemeddelelse. 

»Vi vil tilbyde skolerne undervisningsmateriale, som kan bruges i fag som eksempelvis natur- og teknik samt biologi og i forbindelse med temadage. Her kan eleverne lære om både dem selv, deres hjerter og hjerner og samtidig lære at træde til, hvis de er vidner til et hjertestop eller et stroke,« siger Stine Strandkjær, sekretariatschef i Dansk Råd for Genoplivning. 

»Vi håber, at vi derved kan gøre det lettere at få livreddende førstehjælp ind i undervisningen på en naturlig måde og samtidig fjerne de barrierer, som betyder, at mange skoler ikke underviser i livreddende førstehjælp, selvom det er lovpligtigt.«

Dansk Råd for Genoplivning vil stille undervisningsforløb og -materialer gratis til rådighed for skolerne, og udvalgte lærere vil blive uddannet i at bruge materialerne, så de kan videreformidle og undervise deres kolleger på skolerne. 

»Det har et stort potentiale til at redde flere liv, hvis vi kan aktivere en ny generation til at træde til ved hjertestop og stroke, og derfor er vi meget glade for bevillingen fra A.P. Møller Fonden, som gør dette muligt.«

Konceptet bliver udviklet i 2023 og udbredes i skolerne fra skoleåret 2024/25.

Det taler vi om lige nu. Modtag vores nyhedsbrev for at få dagens østjyske tophistorier. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

sas

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.