Gorm's lukker efter 15 år
En »giftig cocktail« er grunden til, at restauranten mandag 20. marts lukker dørene.
»De seneste tre år har været nogle af de mest udfordrende og hårdeste i vores tid i branchen.«
Sådan skriver Gorm’s på deres Facebook. Efter 15 år i branchen slukker restauranten pizzaovnen.
Mediet Fødevarewatch har været i kontakt med ledelsen af pizzeriaet. Her fortæller Stifter og direktør i Gorm’s Christian Madsen, at grunden til konkursen er, at afdraget på coronalånet overstiger indtjeningen.
»Til trods for at driften var positiv, har det ikke været nok til at møde rente- og afdragsbyrden,« siger Christian Madsen.
Direktøren giver udtryk for, at firmaet er overrasket over renten og tidshorisonten på coronalånet, der ikke var fastlagt, da de tog imod det.
Samtidig spiller inflation og høje el-regninger ind i krisen, som restauranten er ramt af.
»Det er et livsværk, vi ser smuldre mellem hænderne på os, og fundamentet er trukket væk under både ejere, medarbejdere, leverandører og samarbejdspartnere, så vi er selvfølgelig triste og dybt ærgerlige over, at vi står her i dag,« fortæller Christian Madsen.
Pizzeriaet lukker alle deres tre afdelinger i København, Aarhus og på Bornholm.