Allerød kåret som Nordsjællands bedste erhvervskommune

Det er dog på landsplan blevet til en tilbagegang på 10 placeringer i forhold til sidste år

Artiklens øverste billede
Allerød er bedste erhvervskommune i Nordsjælland, men er dog gået lidt tilbage i forhold til sidste år, viser DI-undersøgelse.

Allerød Kommune er Nordsjællands mest erhvervsvenlige - tæt forfulgt af Hørsholm og Rudersdal kommuner. Det viser DI's landsdækkende undersøgelse af erhvervsklimaet i de danske kommuner. Med Nordsjælland menes det gamle Frederiksborg Amt, hvor Allerød også tidligere har været helt i top i erhvervsmålinger.

Samlet er Allerød dog rykket 10 placeringer tilbage, så kommunen i 2011 er rangeret som nummer 25 ud af de 96 kommuner i undersøgelsen.

I undersøgelsen har de lokale virksomheder bedømt kommunerne i en lang række kategorier. Ikke mindre end seks kommuner i Nordsjælland er placeret i den bedste halvdel blandt kommunerne, når det gælder de overordnede rammer, som kommunerne byder virksomhederne, nemlig de faktorer, der kan måles direkte som for eksempel udviklingen i afgifter, beskæftigelse, skat og uddannelsesniveau. De seks kommuner er Allerød, Hørsholm, Rudersdal, Hillerød, Gribskov og Frederikssund.

"Gode rammer at operere indenfor er alfa og omega for virksomhederne. Derfor er vi glade for, at hele seks kommuner er placeret så godt indenfor netop den kategori. Faktorer som skatte- og afgiftstryk og uddannelsesniveauet blandt lokalbefolkningen kan være afgørende, når nye virksomheder skal beslutte sig hvor de skal etablere sig," siger formanden for DI Hovedstaden, adm. direktør Søren Larsen.

Allerøds væsentligste placeringer

Allerød Kommunes væsentligste placeringer i de enkelte underkategorier i erhvervsklimaundersøgelsen er:

Den bedste placering er i de Statistiske Indikatorer, hvor Allerød er placeret som nr. 8. Det er samtidig kommunens største forbedring på 20 pladser.

I virksomhedernes vurdering af kommunens indsats på det kommunale vejnet, er Allerød rykket op som den fjerdebedste kommune i Danmark.

Allerød er den bedst placerede kommune i DI Hovedstaden i virksomhedernes tilfredshed med, hvorvidt der findes erhvervsgrunde med plads til udvikling.

I undersøgelsen er virksomhederne også blevet spurgt, om de ville vælge den samme kommune, hvis virksomheden skulle etableres i dag. 43 procent af virksomhederne siger, at de sikkert eller helt sikkert ville placere sig i Allerød Kommune igen, hvis de skulle etablere sig i dag. På samme tid siger 11 procent, at de næppe eller bestemt ikke ville etablere sig i Allerød kommune.

Virksomhederne er også blevet spurgt, hvilke områder kommunen først og fremmest skal kaste sig over, hvis den vil forbedre erhverveklimaet. I Allerød kommune peger virksomhederne på: Infrastruktur samt skatter og afgifter.

Håber på en positiv dialog

DI's talsperson i Allerød Carsten Toft Boesen, adm. direktør i NIRAS, kommenterer resultatet:

"Allerød ligger i top 10 for kommuner, der har det bedste erhvervsklima i Hovedstadsregionen og ligger stadig blandt den bedste tredjedel blandt alle landets kommuner. Det er lidt skuffende, at kommunen i år vurderes lidt ringere på en lang række områder end sidste år. Det må give anledning til, at kommunen går ind og ser på specifikke områder, hvor der er forbedringsmuligheder. Det gælder bl.a. omkring arbejdskraft og den kommunale sagsbehandling. Her bør kommunen se på, om der er muligheder for bedre at kunne imødekomme virksomhedernes behov."

"Jeg håber, at vi kan indgå i en positiv dialog om, hvordan vi forbedrer det lokale erhvervsklima, så Allerød kommune fortsat kan tiltrække, fastholde og udvikle nye vækstvirksomheder. Det er nemlig en gevinst for både medborgere, virksomheder og offentlig institutioner," siger Carsten Toft Boesen.

Om undersøgelsen:
DI's undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2011, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima.
Flere end 4.700 danske virksomheder har deltaget. De har blandt andet vurderet kommunernes overordnede erhvervsvenlighed, de kommunale rammevilkår og andre helt specifikke erhvervsvilkår som f.eks. skattetryk, kommunal sagsbehandling, arbejdskraft, infrastruktur, image m.v.
96 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. To meget små kommuner Læsø og Fanø deltager ikke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.