Dansk kvinde på 7000 år bliver verdensberømt
En af USA's dygtigste fotografer, Robert Clark fra National Geographic, kommer til Rudersdal for at fotografere Vedbækfundenes skeletter. Det betyder, at museet er lukket fra den 6.-8. september
Den unge kvinde, der blev lagt i graven for 7000 år siden med sit nyfødte barn ved siden af sig, ville nok have haft svært ved at forholde sig den berømmelse, hun nu har.
De unikke jægerstenaldergrave, der blev fundet, da Vedbæk Skole blev bygget i 1975 er kendt ude i den store verden, men nu bliver de endnu mere verdensberømte.
En af USA's dygtigste fotografer, Robert Clark, kommer nemlig til Rudersdal for at fotografere Vedbækfundenes skeletter. Billederne skal indgå i en artikel i et kommende nummer af National Geographic om forskellige arkæologiske fund fra Europas jægerstenalder.
Lukker museet i tre dage
Robert Clark arbejder som freelancefotograf for verdens førende magasiner og har igennem 15 år været tilknyttet National Geographic. Han har i løbet af sin karriere modtaget flere priser for sit arbejde, blandt andre World Press Photo Award og National Geographic Award.
Robert Clark har stor erfaring med fotos af grave og moselig fra oldtiden. Han har tidligere fotograferet moseliget Tollundmanden fra Danmarks jernalder, og nu er turen kommet til Vedbækfundenes skeletter.
For at undgå reflekser, når billederne tages, skal de glas, som beskytter Vedbækfundenes skeletter tages af.
Derfor vil Vedbækfundene i forbindelse med fotograferingen være lukket for almindelige besøgende fra tirsdag den 6. september til og med torsdag den 8. september.