Dansk kvinde på 7000 år bliver verdensberømt

En af USA's dygtigste fotografer, Robert Clark fra National Geographic, kommer til Rudersdal for at fotografere Vedbækfundenes skeletter. Det betyder, at museet er lukket fra den 6.-8. september

Artiklens øverste billede
Vedbækfundenes skelet af en ung kvinde og hendes barn skal nu fotograferes til National Geographic. Både mor og barn døde under fødslen for cirka 7000 år siden.

Den unge kvinde, der blev lagt i graven for 7000 år siden med sit nyfødte barn ved siden af sig, ville nok have haft svært ved at forholde sig den berømmelse, hun nu har.

De unikke jægerstenaldergrave, der blev fundet, da Vedbæk Skole blev bygget i 1975 er kendt ude i den store verden, men nu bliver de endnu mere verdensberømte.

En af USA's dygtigste fotografer, Robert Clark, kommer nemlig til Rudersdal for at fotografere Vedbækfundenes skeletter. Billederne skal indgå i en artikel i et kommende nummer af National Geographic om forskellige arkæologiske fund fra Europas jægerstenalder.

Lukker museet i tre dage

Robert Clark arbejder som freelancefotograf for verdens førende magasiner og har igennem 15 år været tilknyttet National Geographic. Han har i løbet af sin karriere modtaget flere priser for sit arbejde, blandt andre World Press Photo Award og National Geographic Award.

Robert Clark har stor erfaring med fotos af grave og moselig fra oldtiden. Han har tidligere fotograferet moseliget Tollundmanden fra Danmarks jernalder, og nu er turen kommet til Vedbækfundenes skeletter.

For at undgå reflekser, når billederne tages, skal de glas, som beskytter Vedbækfundenes skeletter tages af.
Derfor vil Vedbækfundene i forbindelse med fotograferingen være lukket for almindelige besøgende fra tirsdag den 6. september til og med torsdag den 8. september.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.