Regeringen er nogle svagpissere

Syddjurs skal igen barbere på serviceniveauet- regeringen er skurken, mener Socialdemokratiet

Artiklens øverste billede
Socialdemokratiets gruppeformand Ole Bollesen forventer ikke, at et regeringsskifte vil give kommunerne uanede midler, men han tror på, at det vil skabe grobund for en mere retfærdig byrdefordeling kommunerne imellem.

Regeringens manglede mod eller vilje til at lave en udligningsreform gør, at Syddjurs igen sidder i den økonomiske suppedas under de igangværende budgetforhandlinger, mener Socialdemokratiet.

“Det er næsten ubærligt at se på, at vi igen i Syddjurs Kommune skal spare så meget, at vores service niveau bliver markant dårligere end de store byer,” siger Ole Bollesen, gruppeformand for Socialdemokratiet i Syddjurs Byråd.

Han og andre i byrådet havde håbet, at de mange tilløb til en udligningsreform med en anden fordeling af byrderne kommunerne imellem var blevet til noget i foråret 2001.
“Men det ville eller turde regeringen ikke – så nu må vi igen se på, at Syddjurs sammen med en række mindre østjyske kommuner bliver ”snydt”, så det skriger til himlen,” påpeger Ole Bollesen.

Han nævner skole- og ældreområdet som eksempler på, hvor borgerne må nøjes med mindre end i andre kommuner. (Se faktaboks).

Fakta
Sammenligninger mellem Syddjurs og andre kommuner målt på ECCO-nøgletal:
                               a. Syddjurs   b. Sammenlignelige kommuner   c. Hele landet
Folkeskoler pr. elev:     40.849 kr                  42.760 kr                    44.012 kr
Ældre plus 67 år:         32.477 kr                  38.256 kr                    40.571 kr
Plejeboliger:                11.547 kr                  15.971 kr                    15.967 kr

“Det er slemt på skoleområdet – men  endnu værre på ældreområdet. Kommunens medarbejdere kæmper for at få pengene til at slå til, og de gør det rigtig godt. Men alle må erkende at vi altså lever i en kommune med et lavere serviceniveau end mange andre, og at regeringen har bestemt,  at vi ikke i byrådet kan få lov til at ændre på tingene.”

Ikke mælk og honning

Socialdemokraterne har dog ikke i sinde at melde sig ud af budgetforhandlingerne af den grund. Partiet har besindet sig på, at der kun er plads til små forbedringer i 2012.

“På lang sigt ønsker vi et rådhus med en central placering, men i øjeblikket må vi acceptere, at rådhusene bliver, hvor de er, med mindre rokader af personalet,” siger Ole Bollesen.

Han nævner det glædelige i, at kommunen i kraft af puljemidler får mulighed for at ombygge både Hornslet og Rønde skole. Ligesom der også bliver plads til enkelte nye  cykelstier i kommunen.

I byerne ønsker Socialdemokratiet at komme videre med de forskellige byfornyelsesprojekter, og specielt i Rønde ønsker partiet at få opfyldt en gammel drøm om at få renoveret teatersalen.

“Der er ingen der tror, at et regeringsskifte vil betyde, at Syddjurs Kommune kommer til at ”svømme” i penge, og det skal vi heller ikke. Men hvis man vil have en lidt mere lempelig og retfærdig  økonomi i kommunerne, vil Socialdemokraterne i Syddjurs opfordre til at stemme på en ny regering;” lyder det ikke overraskende fra Ole Bollesen.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.