Ungdomskriminaliteten faldende i Norddjurs

Artiklens øverste billede

"I årets første seks måneder har der ”kun” været 20 unge som er blevet sigtet for en straffelovsovertrædelse. Det gælder unge op til 18 år.

En væsentlig faktor til denne tendens er det gode SSP-samarbejde som udføres i kommunen. Det er ungdomskonsulenterne fra Ungnorddjurs med Keld Kristensen i spidsen, der sammen med det lokale politis repræsentanter, har opnået fine resultater. Det er markant forbedret de sidste halvandet år.

For eksempel er ungdomskonsulenterne i samarbejde med skolerne begyndt at gennemse fraværslisterne. Dette har vist sig at være en god idé.

Et andet projekt, der er startet op, er ”sundere alkoholvaner blandt unge”. Det starter i 6. årgang og fortsætter i 7. årgang. Dette går godt i tråd med mine intentioner om at rådgivning skal ske allerede fra indskrivningen. Så er forældrene med fra starten. Man kan læse mere om diverse tiltag på ungnorddjurs.dk under SSP.

Der er også nedsat et Lokalråd i kommunen, som er underlagt et Kredsråd, bestående af politidirektøren i Østjyllands politikreds, samt borgmestrene i Østjylland. Her er flere af repræsentanter fra SSP-samarbejdet også repræsenteret.

Lokalrådet har etableret et samarbejde med restauratører og dørmænd for at opnå fælles retningslinjer for at hindre voldelige elementers adgang til nattelivet. Dette samarbejde ser jeg gerne udvidet til også at indeholde kontrol af eventuel narkoindtagelse. Hvis en testes positiv for narkoindtagelse, skal der ske bortvisning og eventuelt politianmeldelse.
Norddjurs kommune har på lokalrådets opfordring valgt at alle 16-17 årige skal have et Id-kort. Det er ungdomsskolen som skal udfærdige disse i løbet af 2011.

Ifølge handleplanen for 2010 fra lokalrådet, skal det kriminalitetsforebyggende arbejde strække sig fra ”vugge til grav”. Hvis alle aktører som har indflydelse på kriminalitetsudviklingen herunder blandt andet forældre-skole-kammerater-fritidsaktører inddrages, tror jeg tendensen for stadig faldende kriminalitet vil fortsætte, også ind i de unges voksenliv.

Vi er alle nødt til at have en tro på, at hvis flere friholdes fra at begå kriminalitet, jo større chance har vi så for at undgå at blive offer.

Derfor vil jeg kun opfordre til, at der ikke skæres så dybt i budgettet indenfor dette område i de kommende budgetforhandlinger, så at det gode kriminalpræventive arbejde svækkes."

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.