Åååååååååh Pinkerton

FDF landslejr 2011 var en kæmpe succes

Artiklens øverste billede
De seje pilte og Julie der vandt en dansekonkurrence efter at have danset på den store scene foran 13.000 FDFere til stort lejrbål.

Endelig var det tid for FDFs landslejr

Vejret var lidt op og ned, men hvad gør det, når man er på landslejr sammen med 13.000 feststemte FDF´ere fra hele landet samt ca. 500 udenlandske deltagere. Lejren, der hver femte år afholdes på FDFs område Sletten ved Silkeborg, er hver gang en oplevelse, som pilte, væbnere, seniorer og ledere tager med sig for livet.

Her bygges med rafter, spændende opgaver løses i fællesskab og nye venskaber knyttes, der leges, og man er med til stort anlagte fællesarrangementer. Ikke mindst er man af sted i hele ti dage uden mor og far, hvilket kan være en stor men givtig overvindelse for nogle af de yngste deltagere. Det var derfor nogle spændte FDF´ere, der onsdag i uge 28 tog afsked med familen ved hytten i Mesballe og derefter drog af sted mod det midtjyske søhøjland.

sådan ser det ud når Kolind FDF drager på Landslejr.

En myretue

De mange forældre, bedsteforældre og venner, der besøgte FDF-byen med postnummeret 8686, oplevede en myretue af blå uniformer, telte og spændende raftekonstruktioner.

Overalt summede det af liv fra små og større arrangementer ikke mindst fra de små scener, hvor der blev afholdt daglig underholdning og koncerter. Lejrens absolutte trækplaster var den store scene, hvor man mødtes til andagter og til de meget populære lejrbålsaftener med sang, musik og underholdning, der blandt andet talte gæsteoptræden af Pelle B og Xander.

Dage med regn blev rent glemt, når man stod foran den store scene og sang med på lejrens fællessang, hvis omkvæd lød:

Her får livet energi, leg og fantasi.
Sammen skaber vi lejrens melodi.
Her er fællesskab og fest, folk fra øst og vest.
Her er det FDF, når det er bedst.

Ååååååh…Pinkerton

Kronjylland en del af Pinkerton-området, navngivet efter amerikanske Allan Pinkerton, opfinderen af verdens første detektivbureau. Her var alt fra trøjer, hovedbeklædning og hår derfor pink, og kampråbet gjaldede igen og igen:

” Vi kan hoppe, vi kan vinke, vi er seje, vi er pinke….Ååååååååh Pinkerton!”.

Det satte kulør på lejren og gav en nærmest landskampagtig stemning til fællesarrangementerne.

SeniorCity

I SeniorCity boede 10 seniorer fra Kolind sammen med rigtig rigtig mange andre store FDFere. Der blev virkeligt givet gas fra morgen til aften. Pladsen var meget trang, men på mirakuløs vis fik Brian Strunge og hans seniorer bygget hængekøje-hotel til 11 mand, køkkenbord, spisebord, komfur og en lille hygge lounge af halmballer.

Det hele var over temaet ”farmer”. I løbet af lejren havde de dyrskue, traktortræk og mange andre sjove ting. Alle ca. 2000 seniorerne på lejren kom nogle dage før de andre, og havde planlagt et sandt festfyrværkeri af små happenings på vandringen ind gennem lejrområdet for alle de andre deltagere. Ingen var i tvivl om ”at nu var vi på Landslejr”.

På landslejrens sidste aften stod en træt men glad landslejrleder selv for at synge de afsluttende strofer fra scenen. Stemningen var fortsat i top, og alle var enige om, at det havde været den oplevelse, man havde ventet på så længe.

Lederne i Kolind FDF havde sammen med tusindvis af andre frivillige gjort alt for at gøre landslejren til en uforglemmelig oplevelse for vores børn og unge. En stor tak skal lyde til dem og til Borgerforeningen, som støttede flot op om arrangementet med 9.000 kr.

Selvom Landslejren er slut er FDF for mange først lige begyndt. 10 dage på Landslejr viser bedre end noget alt hvad FDF kan tilbyde. I FDF mødes vi ikke for at lave det samme uge efter uge.

I FDF mødes vi og laver mange forskellige ting, men med det til fælles, at det skal være sjovt, det skal styrke fællesskabet, vi skal lære noget, vi skal udvikle os og finde nye sider af os selv.

Velkommen i FDF, her er hvert møde en ny god oplevelse.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.