Rekordstort optag på University College Sjælland

Artiklens øverste billede

UDDANNELSE: I dag, lørdag den 30. juli får 2.214 unge besked på, at de er kommet ind på deres drømmeuddannelse hos University College Sjælland. Det er en stigning på 24 % i forhold til sidste år.

Det store optag glæder rektor Ulla Koch:

- Det er dejligt, at vi i år kan tilbyde endnu flere unge en studieplads og dermed bidrage til, at uddannelsesniveauet i Region Sjælland løftes. Vi glæder os meget til at tage i mod de mange nye studerende. 

Den store stigning i antallet af nye studerende betyder, at flere af University College Sjællands ni uddannelser må melde alt optaget. Det gælder fysioterapeut-, bioanalytiker- og ergoterapeutuddannelsen.

Og på de store uddannelser til pædagog, sygeplejerske og socialrådgiver er der kun få ledige pladser, hvis man vel at mærke er fleksibel i forhold til studiestart og uddannelsessted.

På socialrådgiveruddannelsen er optaget steget med 41 %, og alle pladser i Roskilde og på e-læringsuddannelsen er besat. Der er kun få ledige pladser i Nykøbing F. med studiestart til februar 2012.

På sygeplejerskeuddannelsen er der stort set ingen ledige pladser med studiestart i september. Både i Roskilde, Slagelse og Næstved samt på e-læringsuddannelsen meldes alt optaget.

Pædagoguddannelsen er sammen med leisure managementuddannelsen den uddannelse, der har oplevet den største stigning. 52 % flere er optaget på pædagoguddannelsen i forhold til sidste år. Det betyder, at der kun er få ledige pladser, som med al sandsynlighed vil blive besat ved efteroptaget.

Det kan nås endnu

- Vi har gjort meget for at få plads til alle ansøgere. På pædagoguddannelsen har vi flyttet rundt på pladserne, så flere får mulighed for at starte til september i stedet for til februar. Og på leisure managementuddannelsen har vi oprettet flere pladser, fortæller rektor Ulla Koch.

Hun understreger, at University College Sjælland på trods af den store fremgang stadigvæk har ledige pladser på læreruddannelsen og leisure managementuddannelsen samt enkelte ledige pladser på pædagoguddannelsen, sygeplejerskeuddannelsen, socialrådgiveruddannelsen og ernærings- og sundhedsuddannelsen.

Ansøgere, der får et afslag, har følgende muligheder:
Efteroptag: Efter lørdag den 30.juli udbyder University College Sjælland ledige pladser. Ansøgere, der har fået afslag eller ikke nåede at søge inden for tidsfristen, kan søge de ledige pladser. Afviste ansøgere, der søger ind på efteroptag, skal udfylde en ny ansøgning.

Venteliste: Er man ikke kommet ind på sin drømmeuddannelse, kan man blive sat på venteliste. Ønsker man dette, skal man kontakte University College Sjællands optagelsessekretariat.

Vinteroptag: Afviste ansøgere kan også udsætte studiestart til februar og søge om vinteroptag. Her skal man udfylde en ny ansøgning.

Ledige pladser hos University College Sjælland kan ses på www.ucsj.dk/ledigepladser fra lørdag den 30. juli.

Man kan få mere information om ledige studiepladser hos University College Sjællands optagelsessekretariat på telefon 7248 1001 eller e-mail optagelse@ucsj.dk fra på mandag den 1. august.

Ønsker man at søge om optagelse på de uddannelser, hvor der er ledige pladser, sker det via www.optagelse.dk.

pm

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.