Dagbog fra Landslejren 2011

Robert Andersen fra Kolind FDF skriver dagbog fra FDF's landslejr

Artiklens øverste billede
Morgenmad på overnatningspladsen i Gl. Rye.

Vi har gået fra Gammel Ry og til Sletten og det var ret varmt. Det var heller ikke det bedste vejr til at slæbe de 120 rafter ned på kredspladsen, men vi fik det klaret ved fælles hjælp. Vi har også fået bygget et køkken og lederne har fået det overdækket efter børnene var lagt i seng, der går nemlig rygter om muligt skybrud i morgen fredag.

Til det store lejrbål holdt Dronning Margrete åbningstalen, og Julie var på scenen for at synge sammen med FDF's landskor. Dronningen takkede alle de mange mange frivillige der har ydet en stor indsats og giver børn og unge mulighed for at opleve fællesskabet og blive rustet til livet. Faktisk er der kun én lønnet person bag planlægningen af denne lejr med over 12.000 deltagere. Ret godt ikke…

Fredag 8. juli

Fredag kom seniorne og hjalp os med at bygge resten af vores lejrplads op. Nogle seniorerne tager piltene med på løb rundt på Sletten, resten hjælper med at bygge raftebord og brusebad, så vi i løbet af fredagen er færdig med det tunge slæb og istedet kan nyde lejrlivet fuldt ud. En kæmpe tak til seniorerne for jeres hjælp.

 

Lørdag 9. juli

Så ser lejrpladsen ret godt ud. Solceller er installeret til opladning af mobiltelefonerne som bliver brugt flittigt til konkurrencerne som alle børn er med til. Lørdag var også den første dag med konkurrencer, men inden de begyndte var halvdelen i vandland, hvor der ved hjælp af halmballer, rafter og pressenninger og en ordentlig dynge kreativitet og flid er bygget noget der minder om Djurs Sommerlands vandland… måske lidt mindre, til gengæld var der også ”vip hinanden af pinden og ned i mudderbadet” område.

Lørdag eftermiddag var vi ude på de første konkurrencer. Dagens konkurrencer stillede alle krav til et godt samarbejde og hurtighed. De friske pilte, væbnere, seniorvæbnere og seniorer trodsede vejrguderne og gik på med krum hals. Den sidste opgave var bygning af tømmerflåde… dvs… en dynge sodavandskasser stripset sammen og beklædt med pressenning. Der blev konkurreret på hurtighed, samarbejde, hvor hurtigt man kunne sejle en lille rute… De kunne alle flyde… en enkelt havde dog pådraget sig en flænge i pressenningen under søsætningen og flød meget meget lavt.

Lørdag var også vores missionsdag. Vi samler ind til Zambia for at give dem lidt af det vi har så meget af. Vi fik mad inspireret fra Zambia og aftenens lejrbål  i landsdelen var ligeledes i Zambiatemaets navn. Der blev spillet Bingo-Banko hvor alle kredse havde udloddet en lille præmie… Her var kreativiteten stor… det var alt fra ophold i anden kreds's kredshus til fodpleje, hårklipning, bilvask, chips og lejrwellnes som varmt bad med efterfølgende massage.

På vej til Landslejren. Læg mærke til vi overholder fartgrænsen på 30 km/t.
Stort lejrbål torsdag, den første aften på lejren. Yep. Det er Dronning Margrethe der åbner Landslejren. Dronning Margrethe er vore protektor.
Så bygges der for alvor lejr op om fredagen medens piltene er på løb rundt på Sletten. Væbnere, seniorer og ledere knoklede hele dagen. PS. Det silede ned det meste af tiden…
Vores værter ved vores landsdels lejrbål. Hvis man er i tvivl er vores landsdels farve PINK. Det er der blevet gjort meget ud af.
Vore gæster fra Lyngby/Trustrup

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.