Flere indlæggelser pr. patient i Region Hovedstaden

Også antal ambulante besøg pr. patient er højere for borgere i Region Hovedstaden end for de øvrige regioner

Artiklens øverste billede

Antallet af indlæggelser pr. patient og antal ambulante besøg pr. patient er højere for borgere i Region Hovedstaden end for de øvrige regioner - og tendensen er stigende. Det viser en analyse, der også slår fast, at netop dette er en meget væsentlig årsag til en vækst i Region Hovedstaden i kommunal medfinansiering af sundhedsvæsenet ud over det forventede.

På baggrund af stigningen i medfinansieringsudgifterne i Region Hovedstaden blev det efter dialog mellem regionens koncerndirektion og kommunaldirektørerne i hovedstadsregionen besluttet at gennemføre en mere indgående analyse af udviklingen i kommunal medfinansiering fra 2009 til 2010 i et antal kommuner.

Der blev etableret en ad hoc analysegruppe med repræsentanter for kommunerne Allerød, Gribskov, Hvidovre og København samt repræsentanter for Region Hovedstaden. Analysegruppen havde fokus på og undersøgte årsagen til stigning i medfinansiering på det somatiske område fra 2009 til 2010 for de fem regioner med fokus på stigningen i Region Hovedstaden, og kom altså frem til det omtalte resultat.





Højere befolkningstilvækst

Region Hovedstaden havde allerede i 2009 et højt antal besøg og indlæggelser pr. patient, og stigningen skyldes derfor ikke en catching up effekt. Analysen viser desuden at antallet af patienter i Region Hovedstaden er steget som følge af befolkningsvæksten, der er 1 procent højere end i de øvrige regioner. Sådan hedder det i en orientering om analysen i dagsordenen for mødet i Allerøds sundheds- og velfærdsudvalg 9. august. Orienteringen fortsætter:

I rapporten pointerer analysegruppen, at det igangsatte analysearbejde næppe giver forklaringen på udviklingen i kommunal medfinansiering for hovedstadsregionens kommuner fra 2009 til 2010, men at analysen forhåbentlig vil bidrage til en dybere forståelse af de mange forhold, der påvirker den konstaterede udvikling. I forlængelse af analyserapporten anbefales det, at området vedrørende flytning af behandlinger fra stationær til ambulant gøres til genstand for yderligere analyse.

Ønskes en dybere forståelse af hvilke mekanismer, der påvirker forbruget af sundhedsydelser i en kommune eller en region, er det analysegruppens anbefaling, at der søges forskningsmæssig assistance hertil, og at der inddrages et nationalt landsdækkende perspektiv.

Administrationen foreslår, at Sundheds- og Velfærdsudvalget tager orienteringen til efterretning.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.