Aftale om kommunal kørsel nu på plads

Artiklens øverste billede
Direktør Lene Lunde, Fælles- og Kulturforvaltningen, Køge kommune.

KØGE: Køge Kommune har fredag indgået aftale om visiteret personkørsel med Torkilstrup Bus A/S. Kørselsområdet har været udbudt ifølge gældende lovgivning i løbet af foråret 2011. Der indkom 7 tilbud, og Køge Kommune har valgt tilbuddet fra Torkilstrup Bus A/S som det økonomisk mest fordelagtige.

Den visiterede personkørsel er udbudt som en samlet opgave. Det betyder, at tilbudsgiverne har haft mulighed for at give deres bedste bud på, hvordan kørslen kan planlægges bedre og mere effektivt.

- Vi er meget tilfredse med udfaldet af det her udbud. Det har været vigtigt for os at lave et udbud, der gav bedst mulig konkurrence og at udbyde kørslen på en måde, hvor både store og små virksomheder såvel som konsortier havde mulighed for at byde. Der har været det antal tilbudsgivere, som vi håbede på, og det afspejler sig også i meget konkurrencedygtige priser, siger direktør Lene Lunde, Fælles- og Kulturforvaltningen.

- Derudover er prisen et udtryk for, at vi har været gode til at sammensætte et udbud, hvor tilbudsgiverne har haft mulighed for at udnytte de stordriftsfordele, der ligger i at kunne koordinere kørslen bedre. Dermed kan vi også opretholde den eksisterende service, blot til en væsentlig lavere pris end tidligere, fortsætter Lene Lunde.

Det har været vigtigt for Køge Kommune at fastholde det nuværende serviceniveau, og derfor har tilbudsgiverens evne til at beskrive, hvordan de vil opretholde og eventuelt forbedre det nuværende serviceniveau vejet tungt i vurderingen.

- Driften af et kørselskontor i Køge Kommune er en overordentlig interessant opgave, som vi vil give højeste prioritet, siger dir. Niels Gregers Boers, Torkilstrup Bus A/S.

- Vi vil til løsning af opgaven etablere et kørselskontor i Køge, hvor driftsledelsen vil stå for al kommunikation med kommunens medarbejdere, brugerne, tilrettelæggelse af kørslen samt kontakten til de chauffører, der udfører kørselsopgaverne, slutter Niels Gregers Boers.

Der vil blive holdt informationsmøder i løbet af august på skoler og institutioner med henblik på at sikre et højt informationsniveau og en gnidningsløs overgang til den nye kørselsordning.

Torkilstrup Bus A/S er et datterselskab i DitoBus-Gruppen, der i 2010 beskæftigede ca. 500 medarbejdere, ca. 275 busser og havde en omsætning på ca. 297 mio. kr. DitoBus-Gruppen udfører i dag tilsvarende kørsel for Roskilde, Høje Tåstrup, Holbæk og Lejre Kommuner samt Region Sjælland.

Klagenævnet for Udbud har i forbindelse med den verserende klagesag over Køge Kommunes udbud af visiteret personkørsel afvist at tillægge klagen opsættende virkning på kontraktindgåelse og meddelt, at der ikke er grundlag for, at klagers påstande tages til følge.

pm

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.