Løser akutte- og forebyggende opgaver

Artiklens øverste billede

SOLRØD: Hvis det værst tænkelige skulle ske,  findes der i Solrød Kommune en forening, som løser opgaver som vi alle håber på, aldrig bliver efterspurgt.

Foreningen er Solrød Kommunes Redningsberedskab. Foreningen løser både akutopgaver i tilfælde af ulykker, og forbyggende opgaver. Som eksempler på akutopgaver kan nævnes at Solrød Kommunes Frivillige Redningsberedskab kan indkvartere og forpleje op til 1.000 personer, forpleje brand- og politifolk ved længerevarende større ulykker, assistere med pumpemateriel og -mandskab ved oversvømmelser, samt forestå oprydningen efter miljøulykker.

De frivillige blev f.eks. benyttet både i år 2009 og 2010 til pumpeopgaver på Tåstrupvejen og i Karlstrup Mose i forbindelse med skybrud. Ved begge tilfælde arbejdede de frivillige med at betjene pumperne hele natten. Deres indsats var i høj grad medvirkende til at ikke endnu flere blev berørt af oversvømmelserne.

Solrød Kommunes Redningsberedskab løser hvert år, helt ulønnet, opgaver for Solrøds borgere. Også forebyggende oplysningsarbejde.

På skoler og SFO'er informeres om, og demonstreres faremomenter ved brug af fyrværkeri, uddeling af gratis røgalarmer og gennemgang af brandslukningsmateriel på kommunale skoler og institutioner. Desuden afholder Solrød Kommunes Frivillige Redningsberedskab også førstehjælpskurser, og gennemfører kontrol af Solrød Kommunes brandhaner.

I Solrød Kommunes Redningsberedskab er der tilknyttet ca. 23 frivillige. Disse frivillige ledes af Leif Panduro, som siden 1991 har været engageret i foreningen.

Når man spørger Leif Panduro hvad det er der får folk til at blive i foreningen i mange år, når den bl.a. varetager opgaver vi alle håber på aldrig bliver aktuelle at udføre, svarer han, at de frivillige alle har det tilfælles, at de alle er utroligt passionerede og står klar til at hjælpe, nat og dag, når som helst.

- De ønsker alle at være klædt fagligt ordentligt på, til faktisk at kunne gøre en forskel, hvis ulykken skulle indtræffe. Desuden er det er os, der bedst kan instruere og koordinere andre frivillige ved indsatsen ved fx større miljøulykker hvor stranden skal renses. Derudover har vi i foreningen et stærkt socialt netværk, som gør at vi føler os som en stor familie, siger Leif Panduro.

Hvis du har lyst til at hjælpe kan du på www.bf-solrod.dk/ se, hvordan du kan være med til at gøre en forskel, og blive medlem i Solrød Kommunes Frivillige Redningsberedskab.

pm

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.