Anders Vistisen brænder for de store linjer
Dansk Folkeparti går mod en mere social-konservativ fremtid
Anders Vistisen (23 år) stiller op til Folketingsvalget for Dansk Folkeparti (DF).
Han er allerede valgt ind i Regionsrådet i Region Midt. Måske en af fremtidens ledere i det danske samfund.
Det vil derfor være interessant at høre, hvad der fik Anders Vistisen til at gå ind i politik, og hvad han mener om fremtidens udfordringer.
Udlændinge skabte den politiske interesse
Anders Vistisen er rundet af den midtjyske muld. En lille by Vridsted mellem Viborg og Skive har dannet rammen om Anders' opvækst.
Forældrene var ikke specielt politisk interesserede, men Anders fattede hurtig interesse for det politiske. Allerede som 12-årig blev han meldt ind i den lokale DFU og nåede helt til tops som formand for de unge.
Det var valget i 2001, der fangede den unge knægts interesse. Der var nogle tydelige skillelinjer mellem den borgerlige og den røde blok, og de gik hovedsaglig på: Udlændingepolitikken.
I årtierne forinden havde selv de små byer i Jylland stiftet bekendskab med 'de fremmede'. Det var ikke længere et spørgsmål om, at indvandrene blev i de store byer. De blev også 'synlige' på den jyske hede. I hvert fald i debatten.
Anders Vistisen fortæller med stolthed, "at vores største politiske sejr er nok at have drejet indvandringspolitikken. Nu kommer der hovedsaglig udlændinge, der bibringer med noget. i 2006 kom der 50.000 på green-card ordningen. De vil på sigt være med til at skabe et mere positivt billede af indvandrene."
Fremtidens DF kæmper mod de Radikale
Fremtiden for DF vil i følge Anders Vistisen være "at blive et mere helstøbt parti. DF har vist, at de igennem en ti-årig periode har været et stabilt og ansvarligt støtteparti. Fremover vil der komme andre dagsordener op end EU og indvandring. Vi går imod et mere social-konservativt parti i stedet for det gamle nationalt funderet socialdemokratiske."
Skulle Anders Vistisen selv vælge sin rolle i fremtidens DF, "så vil jeg være 'værdikriger'. Ham der tænker tankerne og fører den ideologiske linje igennem."
Det hænger nok sammen med Anders Vistisen beundring for markante politikere som socialdemokraten Hartvig Frisch, der skrev bogen 'Pest over Europa' om fascismen i 30'erne og Winston Churchill.
Folk, der stod ved deres holdninger i en svær tid. Folk, der havde integritet. Noget politikerne i dag ikke ligefrem prioriter voldsomt.
Anders Vistisen ser den kulturelle integration som den nye værdikamp. Det bliver i høj grad et slagsmål mod de Radikale om Frihedsrettighederne og værdifællesskabet med samfundet.