Fra Kina til Borup!
Direktøren for Ferrofoss ser mange spændende perspektiver i at selv at kunne forestå den produktion, der tidligere blev udført i Kina
Indvielse af et jernstøberi er en usædvanlig begivenhed i Danmark. Men det er, hvad der sker i i disse dage, når Ferrofoss slår dørene op til et helt nyt støberi på Bækgårdsvej efter installation af et kæmpemæssigt og avanceret støberianlæg til produktion af varer i støbejern.
Bag virksomheden står familien Wolff-Petersen, som også ejer GH form, der har til huse ved siden af det nye støberi. GH form leverer installationer i støbejern til byens rum, blandt andet gadelamper og bænke.
Vi kan hente produktion hjem
- Når vi tør binde an med at investere massivt i denne branche, skyldes det en tro på, at kunderne i vores nordeuropæiske nærområde foretrækker en lokal leverandør, der er konkurrencedygtig med støberierne i Østen, siger Christian Wolff-Petersen, adm. direktør for Ferrofoss.
- Fordelene ved at få støbt i eksempelvis Kina er ved at forsvinde. Råvarerne har vi faktisk bedre adgang til her end i Kina, fordi Europa har et udbygget genbrugssystem. - Lønomkostningerne kan vi holde nede, fordi produktionen i stor grad er automatiseret. - Og det er mere miljørigtigt at producere tæt på kunderne frem for at skulle transportere tungt støbegods hele vejen fra Kina. - Ligeledes får bæredygtighed en stadig større betydning for kunderne, kan vi se.
Produktudvikling og service
Endelig betyder det meget for os, at vi er med til at holde produktudviklingen hjemme i Danmark. - Hvis industriproduktionen forbliver i Asien, så tror jeg også, at de videnstunge arbejdspladser med tiden rykker derud. - Produktion og produktudvikling hører uløseligt sammen.
- Og så er egenproduktion vejen frem til bedre service for vores kunder. – Vi vil kendes som firmaet man henvender sig til, så snart talen falder på produktion af støbegods, slutter han.