Fra Kina til Borup!

Direktøren for Ferrofoss ser mange spændende perspektiver i at selv at kunne forestå den produktion, der tidligere blev udført i Kina

Artiklens øverste billede
Direktør Christian Wolff-Petersen foran støbesektionen på det over 30 meter lange, avancerede støbeanlæg, hvor alle sektioner er overvåget og kontrolleret af internetopkoblet IT-udstyr....

Indvielse af et jernstøberi er en usædvanlig begivenhed i Danmark. Men det er, hvad der sker i i disse dage, når Ferrofoss slår dørene op til et helt nyt støberi på Bækgårdsvej efter installation af et kæmpemæssigt og avanceret støberianlæg til produktion af varer i støbejern.

Bag virksomheden står familien Wolff-Petersen, som også ejer GH form, der har til huse ved siden af det nye støberi. GH form leverer installationer i støbejern til byens rum, blandt andet gadelamper og bænke.

Vi kan hente produktion hjem

- Når vi tør binde an med at investere massivt i denne branche, skyldes det en tro på, at kunderne i vores nordeuropæiske nærområde foretrækker en lokal leverandør, der er konkurrencedygtig med støberierne i Østen, siger Christian Wolff-Petersen, adm. direktør for Ferrofoss.

- Fordelene ved at få støbt i eksempelvis Kina er ved at forsvinde. Råvarerne har vi faktisk bedre adgang til her end i Kina, fordi Europa har et udbygget genbrugssystem. - Lønomkostningerne kan vi holde nede, fordi produktionen i stor grad er automatiseret. - Og det er mere miljørigtigt at producere tæt på kunderne frem for at skulle transportere tungt støbegods hele vejen fra Kina. - Ligeledes får bæredygtighed en stadig større betydning for kunderne, kan vi se.

Produktudvikling og service

Endelig betyder det meget for os, at vi er med til at holde produktudviklingen hjemme i Danmark. - Hvis industriproduktionen forbliver i Asien, så tror jeg også, at de videnstunge arbejdspladser med tiden rykker derud. - Produktion og produktudvikling hører uløseligt sammen.
- Og så er egenproduktion vejen frem til bedre service for vores kunder. – Vi vil kendes som firmaet man henvender sig til, så snart talen falder på produktion af støbegods, slutter han.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.